Vijesti

Replika vodotornja otkrivena u Industrijsko-obrtničkoj školi

 U dvorištu Industrijsko-obrtničke škole ovih je dana završen veliki projekt. Naime na inicijativu učenika i nastavnika, a uz pomoć donacije nastala je replika vukovarskog vodotornja. Svečano je jučer uoči obljetnice pada Vukovara predstavljen javnosti.

Žrtvama Vukovara i Domovinskog rata oni su se poklonili na svoj način. Učenici i nastavnici Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu ponosno su predstavili repliku vukovarskog vodotornja u školskom dvorištu. Sve je krenulo 3D maketom.

U brojnim hrvatskim školama ovih se dana na različite načine priča o Vukovaru. U ovoj brodskoj srednjoj školi svoju su priču ispričali kroz praktični rad, stečeno znanje i veliki entuzijazam. 

U školskom dvorištu četiri metarska skulptura jučer je svečano predstavljena javnosti. Replika simbola stradanja no i otpora Vukovara tijekom Domovinskog rata sada je u svojoj manjoj i čeličnoj varijanti trajni podsjetnik na grad heroj. 

"Junak našeg doba" kako su ga u školi nazvali ovdje je postavljen da trajno podsjeća na junake Domovinskog rata koji su ljubav prema Hrvatskoj i našu slobodu platili životima.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija