Sport

Rene Bitorajac i društvo slave 100. rođendan "Kraljeva kupa" iz Oriovca, kluba Vatrenog Josipa Stanišića

Rene Bitorajac i društvo slave 100. rođendan "Kraljeva kupa" iz Oriovca, kluba Vatrenog Josipa Stanišića

Sprema se velika fešta u Slavoniji, točnije u Oriovcu, mjestu u blizini Slavonskog Broda, gdje tamošnji nogometni klub slavi veliki jubilej. Osnovani 1923. godine NK Oriolik ove godine slavi 100. rođendan, a slavlje će potrajati i u narednim danima. Oriovac je rodno mjesto Vatrenog Josipa Stanišića.

Neće Barbari, njihova navijačka skupina, slaviti samo rođendan NK Oriolika, već i svoj 35. tako da se u Oriovcu sprema veliko slavlje koje će svoj vrhunac imati u petak, 8. rujna. Tad će se proslaviti obje velike obljetnice na stadionu kluba uz besplatni koncert Prljavog kazališta.

Čestitke za rođendan i pozivi na veliko slavlje u petak, 8. rujna, stižu od brojnih poznatih lica (Joško Gvardiol, Mateo Kovačić, Martin Erlić, Ivica Olić, Boris Mišćević, Prljavo kazalište, Ivona Hemen, Pero Kuterovac, Valentina Miletić i dr., a možete ih pogledati na YouTube kanalu NK Oriolik,  između kojih se najviše istakao veliki prijatelj NK Oriolika, poznati glumac Rene Bitorajac sa originalnim video-uratkom. 

 Inače, Oriovčani su s obzirom na dosadašnje uspjehe u Hrvatskom nogometnom kupu poznati kao „Kraljevi kupa“. Ugostili su na svom terenu brojne prvoligaše kao što su Hajduk, Lokomotiva, Istra 1961 i Rijeka, te ostvarili pobjede protiv bivših prvoligaša RNK Splita i NK Zagreba. Svoj povijesni uspjeh kao trećeligaš su ostvarili 2021. godine kada su igrali u 1/4 finala Kupa protiv NK Istre, što je uspjeh koji će teško koji drugi trećeligaš uspjeti ponoviti!  

Ove sezone će NK Oriolik će u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu igrati u šesnaestini finala protiv porečkog Jadrana, a pobjednik ovog susreta ide na pobjednika NK Ponikve-GNK Dinamo, te će u slučaju pobjede NK Oriolik najvjerojatnije ugostiti GNK Dinamo Zagreb!

Oriovac i NK Oriolik su zadobili veliki medijsku pažnju kada su kao najmanji sudionik na svijetu uvršteni u prestižnu inicijativu "Global Greening" - svjetsku proslavu nacionalnog dana Irske, Dana svetog Patrika, a što su popratili svi domaći i svjetski mediji sudjelovali su i u live javljanju RTL DIREKTA Time je mali Oriovac uz stajao uz bok s najvećim svjetskim gradovima i njihovim poznatim turističkim destinacijama, poput Madison Square Gardena u New Yorku, kosog tornja u Pisi, slapova Niagare, London Eye ili zgrade opere u Sydneyu. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija