Sport

Remi Crno-bijelih na domaćem terenu s gostima iz Dugog Sela

Remi Crno-bijelih na domaćem terenu s gostima iz Dugog Sela

U utakmicu su bolje ušli nogometaši Dugog Sela koji su prijetili preko svojih najboljih igrača Maksa Slunjskog i mladog 19.-to godišnjeg napadača Frana Petkovića. Baš je Petković u 21. minuti svoju momčad doveo u vodstvo kada je dobio dobru loptu od Ivana Bastaleca te ju je poslao u mrežu pokraj nemoćnog Matka Kramera za 0:1. Ovo je za Petkovića bio 4. gol u ovogodišnjem prvenstvu.
 
Prvu pravu prigodu na utakmici Marsonia je imala u 28. minuti u kojoj se našao Antonio Svrzlić koji je nakon akcije Mahmutovića i Huseinbašića šutirao točno u vratara Dugog Sela Ivana Mandića. Vrlo brzo, samo 3 minute kasnije Svrzlić je bio puno precizniji te je nakon ubačaja vrlo dobrog Dominika Perkovića postigao svoj prvi gol u ovoj sezoni za 1:1. Dogodilo se to u 31. minuti, a samo minutu nakon toga Bijelo – crni imaju prigodu za vodstvo kada je nakon akcije Mahmutovića i proigravanja Mihića u vratara Mandića šutirao Ermin Huseinbašić.
 
Zato su Brođani do preokreta i vodstva došli u 2. minuti u drugom poluvremenu. Ponovno je Perković sada u 47. minuti dobro ubacio s desne strane, a pred golom je Silvio Mihić naciljao donji desni kut nemoćnog Mandića za vodstvo Marsonije od 2:1. Bio je to Mihiću 2. gol u ovoj sezoni. Naravno da su gosti iz Dugo Sela nakon toga krenuli po izjednačenje, da bi u 66. minuti Kramer ispod grede izbacio oštar udarac neugodnog Frana Petkovića. Bilo je to dobro upozorenje Brođanima koji su 2. minute nakon toga ipak primili drugi pogodak. Sada je Petković u 68. minuti bio dodavač za strijelca Maksa Slunjskog koji je bio precizan te je svojim 3. golom u prvenstvu svojoj momčadi donio 2:2.
 
Veliku prigodu za vodstvo imali su domaći u 73. minuti kada je Matej Sivrić ubacio pred gol, dok je najbolji strijelac Marsonije Selmir Mahmutović iz blizine prebacio okvir gola. U 78. minuti domaći su od slabog suca Vučkovića iz Zagreba  tražili kazneni udarac nakon što je Huseinbašić ubacio pred gol Dugog Sela pred kojim se Bastalec neoprezno pogodio u ruku, međutim, sudac nije smatrao da se radilo o kažnjivoj ruci. Utakmica je produžena na 7 minuta dodatka te je Silvio Mihić u 93. minuti dobio loptu od Ivana Didovića okrenuo se oko svog čuvara, ali je vodstvo Marsonije spriječio okvir gola.
 
Na samom kraju u 97. minuti imalo je Dugo Selo prigodu za pobjedu, međutim, domaći vratar Matko Kramer uspio je zaustaviti 2 udarca odličnog Petkovića te je ostalo realnih 2:2 i podijela bodova u zanimljivoj utakmici između Marsonije i Dugog Sela. Tako su nogometaši Marsonije propustili prigodu od ove sive jeseni i od svojih navijača oprostiti se barem pobjedom. Ovako se moraju zadovoljiti bodom, dok je pred klubom prvi prioritet angažirati novog trenera te napraviti potpuni remont u svlačionici u igračkom dijelu kako bi se ostalo u ovom rangu natjecanja.
 
 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija