Sport

Prvenstvo Hrvatske u curlingu, Legije na drugom i sedmom mjestu

Prvenstvo Hrvatske u curlingu, Legije na drugom i sedmom mjestu

Foto galerija

 Prvenstvo je održano u češkom Brnu, nastupilo je osam ekipa, iz Zagreba, Siska i Slavonskog Broda, a nakon 2019. godine prvaci Hrvatske ponovno su postali igrači Curling cluba Zagreb. Podsjetimo, 2020. naslov državnih prvaka osvojila je ekipa Legija Zagreb, a 2021. Prvenstvo Hrvatske nije održano zbog pandemije koronavirusa.

Zagrepčani su u finalu rezultatom 8:5 pobijedili momčad Legije Zagreb, za koju nastupaju tri Brođanina, Vedran Horvat, Bruno Samardžić i Hrvoje Tolić, te Miroslav Jurković iz Kutine. Svakako treba istaknuti da u ekipi Zagreba, pod vodstvom skipa Alena Čadeža, dugi niz godina sjajno igra i Brođanin Ognjen Golubić, koji je i ovaj put imao zapaženu ulogu u osvajanju naslova državnih prvaka. 

U utakmici za treće mjesto prva ekipa Curling kluba Sisak pobijedila je momčad CK Vis (Zagreb) rezultatom 8:3. 

Legija Zagreb u prvom dijelu natjecanja bila je u svojoj grupi uspješnija od Curling kluba Čudnovati čunjaš, Siska i svojih sugrađana, Legije Slavonski Brod (Marin Pitlović, Zvonimir Lovrić, Tomislav Pitlović, Marin Kovačević). Slavonskobrodska Legija u grupi je pretrpjela tri uvjerljiva poraza, bolji su bili curlingaši Legije Zagreb, prva ekipa Siska i Čudnovati čunjaš. Na kraju, Legija Slavonski Brod natjecanje je završila na 7. mjestu.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija