Vijesti

Prometna policija ponovno u akciji, evo što su zatekli u prometu

Prometna policija ponovno u akciji, evo što su zatekli u prometu

Jučer (3. srpnja), u vremenu od 13 do 17 sati, policijski službenici su proveli preventivno represivnu akciju u prometu pod nazivom „Putnici u vozilu i mobitel“. Dakle, kontrolirali su korištenje zaštitnog sigurnosg pojasa kod svih putnika u vozilima i upotrebu mobitela kod vozača za vrijeme vožnje. Utvrdili su 18 prekršaja, od kojih se 11 odnosilo na prekršaje nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 6 na prekršaje korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, dok se jedan prekršaj odnosio na tehničku neispravnost vozila.  
 
Na području u nadležnosti rada Postaje prometne policije Slavonski Brod, u šest mjeseci 2024. godine, evidentirano je 397 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje na nepropisan način, dok je za isto razdoblje prošle godine evidentirano 585 prekršaja, što je manje za 32,14 %. Nadalje, evidentirano je 1317 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (prošle godine 1365), što je manje za 3,52 %. Također je utvrđeno 84 prekršaja vezano uz korištenje dječje sjedalice (prošle godine 107), što je za 21.50 % manje. 
 
Iako je utvrđeno manje prekršaja u šest mjeseci ove godine, policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima i preventivno represivnima akcijama u prometu s ciljem smanjenja broja prekršaja i stradanja osoba u prometnim nesrećama. 
 
 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija