Vijesti

Projekt “Hrana kroz život“ uspješan primjer društvenog poduzetništva

Projekt “Hrana kroz život“ uspješan primjer društvenog poduzetništva

Foto galerija

 Društveno poduzetništvo sve je češći pojam kojeg susrećemo u poslovnim krugovima. Iako je u europskim razmjerima to dobro poznat koncept poslovanja, u Hrvatskoj je on tek u začetku. Bez obzira na to, otkrili smo jednu poduzetničku priču koja se provodi kroz projekt „Hrana kroz život“ i donosi novo iskustvo u poslovanju. 

Europska unija iz svog Europskog socijalnog fonda sufinancira projekte kojima je cilj širiti koncept društvenog poduzetništva i povećati broj društvenih poduzetnika u Hrvatskoj. Jedan od uspješnih primjera je tvrtka Enzita d.o.o. koja je nositelj projekta „Hrana kroz život“. Projekt je financiran kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali“ u sklopu Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.131.633,36 HRK, od čega je 85% sredstava Europskog socijalnog fonda te 15% sredstava iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Transformacijom Enzite d.o.o. u društveno poduzeće, njeni zaposlenici su uključeni u procese upravljanja te demokratski model donošenja odluka. Time se izravno doprinosi održivom razvoju na lokalnoj razini. Provedbom projektnih aktivnosti, djelatnici Enzite osnažuju se kroz radionice i edukacije. Osim toga, briga o okolišu i održivom razvoju važna je sastavnica društveno odgovornog poslovanja. 

Projektom „Hrana kroz život“ Enzita d.o.o. će se na jedinstven način transformirati u održivu društveno-poduzetničku tvrtku, budući da su u svim segmentima poslovanja uključene i njihove temeljne vrijednosti: 

  • Društvena odgovornost, s naglaskom na dobrobiti svih zaposlenika 
  • Mogućnost razvoja i usavršavanja pojedinaca 
  • Dobrobit za klijente 
  • Dobrobit za okoliš 

Sam projekt svojim aktivnostima usmjeren je na marginalizirane skupine oboljelih od celijakije i šećerne bolesti. Za njih su kroz projekt predviđene konkretne edukativne aktivnosti kojima im Enzita d.o.o. želi pružiti podršku i omogućiti podizanje kvalitete života. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ove objave je isključiva odgovornost poduzeća Enzita d.o.o.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija