Pristižu nove pjesme za Zlatni glas Zlatne doline 2022.

Iako je do 47. Festivala tamburaških pjesama Zlatni glas Zlatne doline, koji će se u organizaciji općine Kaptol održati 6. svibnja 2022. godine u Kaptolu, preostalo više od tri mjeseca nove pjesme pristižu na natječaj koji je je otvoren prošloga ljeta.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.01.2022
Pristižu nove pjesme za Zlatni glas Zlatne doline 2022.


 Autori i izvođači kao i prethodnih godina rado se odazivaju na ovaj festival koji postaje prepoznatljiv na širim prostorima zbog pristupa organizaciji na način da je sve podređeno izvođačima, pjesmama i njihovim autorima što je najvidljivije po medijskoj prezentaciji jer mu snimku emitira više od 15 televizija u našoj i okolnim zemljama.

Prijavljene skladbe, kako je poznato ne smiju biti izvođene, emitirane ni objavljene, a po svojem izričaju, aranžmanu i načinu izvedbe moraju sadržavati jedan od ovih elemenata: korištenje stihova na štokavskom dijalektu, korištenje motiva kontinentalnog dijela RH u stihovima na književnom hrvatskom jeziku, korištenje glazbenih izričaja primjerenih za izvedbu na glazbalima karakterističnim za to područje. Izabrane skladbe izvodit će mali tamburaški ili narodni sastavi, pjevačke skupine, te vokalni solisti uz pratnju festivalskog orkestra.

Sudeći po prispjelim pjesmama i ove godine na natječaj se javljaju izvođači izvan naše zemlje jer  je unazad nekoliko festivala to omogućeno. Tako već nekoliko godina uz domaće izvođače nastupaju i oni iz susjednih, te drugih europskih zemalja. Ove godine najavljen je također dolazak novih izvođača jer je poznato da Zlatni glas Zlatne doline daje priliku ponajprije mlađim izvođačima koji namjeravaju krenuti na estradnu scenu.

Skladbe se prijavljuju zaključno do 20. ožujka 2022. godine nakon čega će prije festivalske priredbe biti objavljen album sa svim pjesmama.

Zadnje vijesti

Nikoga briga, a ružno, prijeteće

Vrijedno priznanje dr. Šimi Benešu

Poraz brodskih odbojkašica na domaćem terenu

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane iznenadio i oduševio pravi sveti Nikola!

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić