Prevozio oružje i streljivo preko granice

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, 8. lipnja, u 20.42 sati, kontroliran je 65-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je upravljao osobnim automobilom slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.06.2021
Prevozio oružje i streljivo preko granice


 Policijski službenici su u suradnji s djelatnicima carine pregledali unutrašnjosti vozila te pronašli vareno oružje (pištolj) i spremnik sa 14 komada pripadajućeg streljiva koje predmetni nije prijavio policiji. Nadalje, daljnjom kontrolom je utvrđeno da 65-godišnjak posjeduje oružni list Republike Slovenije. Oružje i streljivo je oduzeto uz odgovarajuća pismena te slijedi prekršajna prijava protiv 65-godišnjaka mjerodavnom Općinskom sudu. 

DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

Jučer, u 15 sati, u Slavonskom Brodu, čisteći pomoćne objekte obiteljske kuće 51-godišnji građanin je pronašao eksplozivna sredstva i streljivo. Obavijestio je policiju te se odlučio za dragovoljnu predaju oružja i streljiva. Stručno osposobljeni policijski službenici, izašli su na teren i preuzeli tri ručne bombe, jednu metalnu improviziranu ručnu bombu i 311 komada nerasprskavajućeg streljiva. Ovim korakom građanin je odgovorno postupio i sudjelovao u kampanji za sigurniju budućnost. 

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pozivamo građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje „Manje oružja - manje tragedija“. 

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim mjestima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, nego prijavite na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti oružje. 

Kampanja dragovoljne predaje je vremenski neograničena, a o svemu se možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. 

Zadnje vijesti

Čuvajte se vrućine, usred smo toplinskog vala

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

Sutra obilježavanje Svjetskog dana glazbe

NAJČITANIJE DANAS

Međunarodni festival tamburaških pjesama

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

FOTO GALERIJA

Sjećanje na djecu poginulu u Domovinskom ratu "Mali križ - velika žrtva"

Završio 5. VukovART: Vukovarsku galeriju obogatilo deset vrhunskih street art djela

Obilježen Dan Općine Okučani

Tisuće hodočasnika na slavlju svetkovine svetog Antuna u Podvinju

Srebrni jubilej građenja žive Crkve u brodskoj župi Bezgrešna Srca Marijina