Poznati sudionici Zlatnog glasa zlatne doline - izvođači od Otočca do istoka zemlje, te iz Austrije, BiH i Švicarske

Kroz nešto manje od mjesec dana održava se tradicionalni 46. Festival tamburaških pjesama Zlatni glas zlatne doline 2021. , točnije 18. lipnja u dvorani Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.05.2021
Poznati sudionici Zlatnog glasa zlatne doline  - izvođači od Otočca do istoka zemlje, te iz Austrije, BiH i Švicarske


 Organizatori su općina Kaptol i Turistička zajednica Zlatni Papuk, a tradicionalni pokrovitelj Požeško-slavonska županija. U pripremi je objava festivalskog albuma.

Poznati su izvođači festivala pa su tu tamburaški sastavi Galop iz Đakova, Rapsodia iz Siska, Paori iz Požege, Primus iz Jastrebarskog i Patrioti iz Otočca, zatim solisti Željko Witovsky, Meri Miljković, Ana Baketarić, Stjepan Japarić, Petar Pokupčić i Andrija Kos, dvije mlade solistice iz  podravskog kraja Tena Grlica i Katarina Mihaljević, pjevačke skupine Skladovke, Baće, Divandžije, Starotopoljani, Strossmayer i Sinđir, te gosti izvan naše zemlje Ivica Orlić uz sastav Daj šta daš iz Beča, TS Indigo iz Luzerna(Švicarska) i Dukati iz Širokog Brijega(BiH).

Festival je ove godine okupio brojna poznata autorska imena kao što su Geronimo, Đurđa Habel, Ivica Plivelić, Krunoslav Dražić, Tomislav Nemet, Zvonimir Tonković, Božo Zovko Bole, Branimir Mikić,  Željko Nikolin, Ivica Orlić, Josip Valentić, Berislav Majstor, Jadranka Smiljanec, Danijel Krmić, Stjepan Rudinski, Dario Balekić, Davor Magušić, Davor Totović, Ivica Bumba i drugi.

Soliste će pratiti tamburaši Rubato pojačani sa dodatnim instrumentima, točnije harmonikom i bubnjevima,  a gost večeri je Stjepan Jeršek Štef.

Kao i ranijih godina priredba se profesionalno snima, te će snimka biti emitirana na petnaestak televizija u našoj i susjednim zemljama uključujući i TV Herceg Bosne koja pokriva cijelu BiH.

Među dvadesetak medijskih pokrovitelja ove priredbe je i naš portal.

Zadnje vijesti

Čuvajte se vrućine, usred smo toplinskog vala

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

Sutra obilježavanje Svjetskog dana glazbe

NAJČITANIJE DANAS

Međunarodni festival tamburaških pjesama

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

FOTO GALERIJA

Sjećanje na djecu poginulu u Domovinskom ratu "Mali križ - velika žrtva"

Završio 5. VukovART: Vukovarsku galeriju obogatilo deset vrhunskih street art djela

Obilježen Dan Općine Okučani

Tisuće hodočasnika na slavlju svetkovine svetog Antuna u Podvinju

Srebrni jubilej građenja žive Crkve u brodskoj župi Bezgrešna Srca Marijina