Sport

Poraz odbojkašica Slavonskog Broda od Baranje

 U odgođenoj utakmici iz 12. kola Druge lige – istok odbojkašice Slavonskog Broda na parketu dvorane OŠ Hugo Badalić na Jelasu ugostile su Baranju iz Belog Manastira. Gošće su se prije gostovanja kod Brođanki nalazile na 4. mjestu na kojem su i ostale budući imaju više pobjeda od djevojaka trenerice Snježane Cindrić koje su s ovom utakmicom završile ovogodišnju sezonu. 

Odbojkašice Slavonskog Broda u svojoj pretposljednjoj prvenstvenoj utakmici u Drugoj ligi – istok u ovoj sezoni poražene su s 3:1 od Baranje iz Belog Manastira. S obzirom da se ove dvije ekipe nalaze u sredini poretka te da su izjednačene očekivala se utakmica na 5 setova. Na kraju se lako moglo dogoditi tih 5 setova, a možda i pobjeda Brođanki da su im igrale 3 važne igračice. Naime, trenerica Snježana Cindrić bila je bez libera Gabrijele Barić, pa tehničarke Lucije Vlajnić i Gabrijele Vojnović. Premda su odbojkašice Slavonskog Broda dobile prvi set naredna 3 pripala su vrlo borbenim gošćama iz Belog Manastira koje su zabilježile 9. pobjedu u ovogodišnjem prvenstvu.

U prvom setu odbojkašice Slavonskog Broda igrale su jako dobro te su cijelo vrijeme držale prednost do konačnih 25:21. Međutim, u drugom setu jednostavno su nestale s parketa i izgledalo je kao da to nije ista ekipa iz prvog seta. Epilog svega je uvjerljivih 25:12 za Baranjke koje su bolje otvorile i treći set. U njemu su od početka imale stalnu prednost da bi Brođanke došle na 8:8. Ubrzo je uslijedio niz od 6 uzastopnih poena gošći iz Belog Manastira koje su otišle na 14:8 te su tih 6 poena prednosti držale sve do kraja seta za 25:19. Tako je Baranja imala vodstvo od 2:1 u setovima i domaće su morale dobiti 4. set kako bi izborile posljednji peti odlučujući set. U njemu su se ekipe stalno izmjenjivale u vodstvima te niti jedna nije imala prednost veću od 3 poena. Kod 23:23 odbojkašice Baranje imale su više koncentracije u završnici te su osvojile 2 presudna poena za 25:23 u 4. setu što im je donijelo konačnu i zasluženu pobjedu s 3:1. U igri Brođanki najveći problem bila je igra u polju kao i obrana te prijem servisa. Kad zakažu ti elementi u igri, onda je vrlo teško igrati pa je samim time i poraz od Baranje realan.

Ovu sezonu odbojkašice Slavonskog Broda završile su na sasvim solidnom 5. mjestu od 8 klubova, dok je Baranja četvrta. Ono što raduje, a to je da obje ekipe u svojim redovima imaju jako puno mladih igračica. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija