Sport

Poraz brodskih odbojkašica na domaćem terenu

Poraz brodskih odbojkašica na domaćem terenu

S druge strane Brođanke su pomladile svoju ekipu u kojoj igraju i kadetkinje koje su 2009. godište tako da je gubitak bodova od Vinkovčanki bio i realan. Za gošće je utakmica protiv Posavine Brod bila samo malo jači trening, dok su mlade domaće djevojke protiv jedne od ponajboljih ekipa u ligi skupljale potrebno iskustvo.
 
Odbojkašice Vinkovaca protiv Posavine Brod krenule su žestoko te su 1. set dobile s više nego uvjerljivih 25:5. Bila je vidljiva očita razlika u kvaliteti između ove dvije ekipe, dok su gošće dominirale u svim elementima odbojkaške igre. Djevojke trenera Stipe Tomića bile su bolje u obrani, pa na prijemu te na bloku i u napadu. Tako su drugi set gošće dobile s 25:15, a posljednji treći s 25:14 za ukupnih 3:0 i 7. pobjedu u ovoj sezoni.
 
U sastavu odbojkašica Posavine Brod protiv Vinkovaca nije bilo najbolje igračice Anamarije Stjepanović, dok su na parketu bile: Ema Ignjatić, Snježana Sedlić, Anabela Bajrić, Vedrana Senjak, Klara Rašić, Petra Barišić i mlada Klara Vrljić koja je 2009. godište, dok je s klupe ulazila Ana Kozina.
 
U slijedećem 10. kolu odbojkašice Posavine Brod očekuje gradski derbi protiv Kolonije koja iz 9 utakmica ima 4 pobjede i 5 poraza. Djevojke trenera Krunoslava Kozine na 3 posljednje utakmice imaju sve 3 uzastopne pobjede koje su izborene u 5. setu s 3:2.

Od 12 ženskih klubova koji se od ove sezone natječu u Prvoj B Hrvatskoj odbojkaškoj ligi – istok Posavina Brod je jedina koja do sada nije zabilježila pobjedu. Igračice trenera Željka Miloševića od 9 utakmica u 8 imaju poraze s 3:0, dok su samo na gostovanju kod Valpovke osvojile 1 set u porazu s 3:1. U klubu je smjena generacije, dok prigodu sve više dobivaju mlađe igračice. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija