Pivovara je kapaciteta dvije tisuće litara mjesečno, a već je prvo pivo kojim se predstavio na tržištu izazvalo veliko zanimanje brodske pivske scene. Riječ je o snažnom, moćnom Popster amber aleu, nefiltriranom i nepasteriziranom pivu, jantarne boje, punog tijela, balansiranom između sladne i hmeljne note. Pivo ima 5% alkohola i 25 jedinica gorčine.
Dražen Dujak ispričao je Radio Slavoniji kako je sve počelo:
- Na proizvodnju piva sam se odlučio dijelom zahvaljujući internetu, gdje se stvarno moglo pronaći puno zanimljivih sadržaja, recepata, tehnike… Posebno je vrijedan i koristan bio forum o pivarstvu, gdje se godinama razmjenjuju vrijedne informacije. Moram spomenuti i Tomislava Buketu, koji je među prvima napravio pivo u našem gradu. Moje prvo pivo je bilo američkog stila, Sierra Nevada Pale Ale, ljudi su ga hvalili, ponosan sam jer sam uspio dobiti i bistrinu, pjenu, gaziranost. Tako je sve počelo.Nakon par godina kućnog pivarenja, supruga i ja smo odlučili otvoriti svoju pivovaru i evo, uspjeli smo.-
Kako je nastalo ime 'Popster'?
- Ime piva je došlo od toga što sam ja u djetinjstvu bio ministrant, pa su me dečki iz kvarta zvali Pop. Tu se rodila ideja da povežemo taj nadimak, pa smo pokušali varijacije Pop star, Pop ster i tako… dobili smo – Popster. Supruga je tu najzaslužnija.-
Nekoliko tehničkih podataka o prvom pivu kojim se predstavljate na tržištu?
- Naš prvijenac POPSTER AMBER ALE radi se sa četiri vrste slada i dvije vrste hmelja, balansirano između hmeljne i sladne note, doza gorčine je prisutna i mora biti, jer to je taj američki stil koji ja predstavljam gradu i to predstavlja mene. Ja sam napravio nešto što se, u biti, rijetko gdje može popiti. Mnoge pivovare rade Indian pale aleove, neki pale aleove, ja sam se odlučio za amber ale, jer je on rijedak. To pivo nije ni svijetlo ni tamno, više je jantarne boje, poput smole. Mislim da bi se trebalo svidjeti ljudima.-
Kakve su reakcije brodskih ljubitelja piva na Popster?
- Mogu reći da sam iznimno zadovoljan prvim dojmovima. Ne možeš ti svakog zadovoljiti, ukusi su različiti, ali puno je pozitivnih komentara, ja osluškujem sve što mi ljudi govore. Nekima je malo više gorko, nego što su naučili, ali svi kažu da je izuzetno kvalitetno. Ovo je prvijenac, na kojem ćemo još raditi, malo ga zaokružiti, a uskoro ćemo ići i na neka druga piva. Trenutno nudimo Popster u boci, a uskoro ću nabaviti novi fermentor i kegove, pa ćemo ići i s točenim pivom, po sajmovima i kafićima.-
Gdje se u Brodu može popiti Popster i kakvi su planovi za budućnost?
- Trenutno Popster možete popiti u Beerc baru, Rock caffe baru Insomnia, Caffe baru Lutvinka, Caffe baru Dollar i Caffe baru Nina u Brodu, te u Beer gardenu u Našicama. Uskoro će ga biti i u maloprodaji, u Turističkom informativnom centru i još nekim trgovinama.-