Ponovno online nastava za osnovne i srednje škole na novogradiškom području?

Po broju oboljelih od Covida Brodsko-posavska županija na 13.mjestu u RH

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.03.2021


 Na području Brodsko-posavske županije od početka pandemije ukupno je registrirano 8560 osoba oboljelih od virusa Covid 19, ukupan broj preminulih od Covida 19 je 153, po tom podatku Brodsko-posavska županija je na osmom mjestu među županijama u RH, rečeno je, uz ostalo, na danas održanoj tiskovnoj konferenciji Stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije.

Unatrag tri tjedna, od sredine veljače od prvog tjedna u ožujku bilo je 426 osoba pozitivnih na Covid -19, od čega 80 posto na području grada Nove Gradiške i pripadajućih 10 općina. 

-Novogradiško područje dvostruko je manje po broju stanovnika od slavonskobrodskog dijela županije a ima 4 puta više zaraženih. Temeljem toga mi smo danas na sjednici Stožera raspravljali da li uvoditi određene mjere za zapadni dio županije, konkretno razgovarali smo o modelu nastave u osnovnim i srednjim školama na tom dijelu naše županije. Danas nismo donijeli konačan zaključak, imamo još tri dana vremena, ali je vrlo izgledno da ćemo donijeti zaključak i prijedlog županu Brodsko-posavske županije da donese odluku o provedbi nastave po modelu C odnosno online nastavi na novogradiškom području, od sljedećeg ponedjeljka u naredna tri tjedna do Uskrsa, kako bismo u tom dijelu županije pokušali poboljšati situaciju. Konačnu odluku sa tim u vezi donijet ćemo u petak-kazao je načelnik županijskog Stožera CZ Stjepan Bošnjaković.

Zadnje vijesti

Teško ozlijeđen 53-godišnjak prilikom slijetanja s autoceste

Policijski službenici vrlo brzo pronašli i uhitili mlade provalnike

Prvi domaći poraz nogometaša Marsonije od Vuteks Sloge u najgorem trenutku

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić