Pomoć kod osoba od povjerenja, liječnika i stručnih službi

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije održana je tematska tiskovna konferencija u povodu 10.rujna Svjetskog dana prevencije suicida.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 10.09.2022
Pomoć kod osoba od povjerenja, liječnika i stručnih službi


 Služba za školsku i adolescentnu medicinu nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u svom svakodnevnom radu bavi se i zaštitom mentalnog zdravlja školske djece i adolescenata. Tim povodom, kako bi se prigodno obilježio navedeni datum i senbilizirala javnost za spomenutu problematiku Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije ukazao je na brojne i moguće čimbenike koji bi eventualno mogli kod, pa i kod mlađe populacije do promišljaja, pokušaja asocijalnog i suicidalnog ponašanja. Opširno o toj problematici govorila dr.Irena Jurišić, spec.školske medicine, uži spec.alkoholizma i drugih ovisnosti.

Samo, primjerice, prilikom jednog tzv. screeninga mentalnog ponašanja u prvim razredima srednjih škola na ovom području anketirano je 617 učenika, rezultati tog screeninga upućuju kako je u tih šest srednjih škola 66 učenika(bilo) u riziku, 10,7 posto, kod učenika, 2 do 3 puta češće kod učenica. Gdje te i takve osobe mogu potražiti pomoć. Pomoć se u takvim slučajevima može i treba potražiti kod odraslih osoba od povjerenja, kod učitelja, školske stručne službe, u ambulantama liječnika, školskog liječnika, pedijatra, U Savjetovalištima za mlade, obiteljskim savjetovalištima, udrugama, bolnicama kod psihologa i pedijatara, rečeno je, među ostalim, na presici u županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u povodu Svjetskog dana prevencije suicida. 

Zadnje vijesti

Uspješan vikend za atletičare Marsonije

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto