Vijesti

'Poloj' spreman za kupanje, ronioci KPA Marsonia postavili plutajuću zaštitnu ogradu

Foto galerija

Najljepša riječna plaža u Hrvatskoj, kultni slavonskobrodski 'Poloj' spreman je za novu kupališnu sezonu. Doduše, nešto kasni, zbog do sada visokog vodostaja Save, ali rijeka je konačno pokazala svoje najljepše lice i poziva sve Brođanke i Brođane, ali i sve goste, turiste i putnike - neka se osvježe u njezinim vodama.
 
No, u svakom slučaju, s dozom opreza, jer njezine su struje, valovi i virovi počasto nepredvidivi, pa je kupanje na vlastitu odgovornos! Kad je u pitanju zdravstvena ispravnost - savske vode su izvrsne kakvoće, pokazala su najnoviji rezultati  analize  Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo u Slavonskom Brodu, koje možete provjeriti i ovdje.

Na sigurnost kupanja upozorava i plutajuća zaštitna ograda koju su danas uspješno postavili ronioci Kluba podvodnih aktivnosti 'Marsonia'. Nije bilo jednostavno zbog jakih struja, ekipa je više sati najprije raspetljavala konope sa stiropornim kuglama i plutaćama, a potom iste osigurala duž rijeke na sigurnoj udaljenosti od plaže. "Već je to uobičajen posao uoči početka kupališne sezone. Sigurnost je na prvom mjestu, jer Sava je brza i opasna rijeka, a kupanje na vlastitu odgovornost. Želimo svima dugo i toplo ljeto uz uživanje na našem Poloju!", rekao je predsjednik KPA Marsonia, Robert Kalanj.

Kupaća već ima, voda na Savi je, kažu, taman za kupanje, ni prehladna ni pretopla.

I ovoga ljeta sve posjetitelje na 'Poloju' očekuje niz sadržaja, od ugostiteljske ponude do sportskih aktivnosti. Dio kupališta rezerviran je i za one koji dolaze s kućnim ljubimcima te je osiguran prostor za parkiranje automobila i bicikala.
 
 
 

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija