Vijesti

Policija pronašla otuđeni radni stroj i vratila ga vlasniku

Policija pronašla otuđeni radni stroj i vratila ga vlasniku

Tijekom vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 14 kaznenih djela.

Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježeno je ukupno osam prometnih nesreća, dvije sa ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. 

U području javnog reda i mira, evidentirana su dva događaja narušavanja javnog reda i mira. 

Policija pronašla otuđeni radni stroj i vratila ga vlasniku

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom i 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađa. 

Naime, krajem travnja njih dvojica su u Bukovlju iz dvorišta 62-godišnjaka otuđili radni stroj (traktor). Provedenim kriminalističkim istraživanjem, te operativnim radom policijskih službenika u petak, 15. rujna na području Brodskog Vinogorja pronađen je otuđeni traktor koji je vraćen vlasniku.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe protiv 40-godišnjaka i 29-godišnjaka dostavljeno je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu kao dopuna kaznenoj prijavi.

Otkrivena krivotvorena vozačka dozvola

Dana 15. rujna, oko 11:50 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku kontroliran je autobus (nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), vozač, putnici i prtljaga.

U zajedničkoj suradnji policije i carine, kontroliran je putnik u dobi od 23 godine (državljanin Bosne i Hercegovine), koji je policijskim službenicima dao na uvid vozačku dozvolu Bosne i Hercegovine za koju su policajci izrazili sumnju u originalnost.

Daljnjim radom potvrđena je sumnja policijskih službenika da se radi o krivotvorenoj vozačkoj dozvoli, u vezi čega policijski službenici podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave. 

Također je istom sukladno odredbama Zakona o strancima izdano rješenje o odbijanju ulaska u Republiku Hrvatsku.

Preventivno-represivna akcija u prometu

Tijekom vikenda 16./17. rujna (subota na nedjelju), u vremenu od 23 do 5 sati u koordinaciji s Policijskom upravom osječko-baranjskom, provedena je preventivno represivna akcija u prometu, s naglaskom na vozače koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola. Tijekom akcije ukupno je sankcionirano devet vozača koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija