Poduzetnicima na raspolaganju preko 1,1 milijardi kuna bespovratnijh sredstava

Putem novih kreditnih linija iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija", namijenjenih mikro, malim i srednjim poduzetnicima, iz Europskog fonda za regionalni razvoj poduzetnicima u razdoblju 2014. do 2020. bit će dodijeljeno ukupno 1,1 milijardi kuna bespovratnih sredstava, od čega 760 milijuna kuna po natječaju „Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu“ a 357 tisuća kuna po natječaju „Ulaganje u proizvodnu tehnologiju MSP“.

Autor: Ivan Čalić / BrodPortal | Datum objave: 20.05.2015


 Prezentacija takvih financijskih, napose početnih i razvojnih, mogućnosti upriličena je u srijedu u županijskoj Gospodarskoj komori. Cilj prezentacije bio je upoznati poduzetnike s navedenim natječajima, kriterijima prihvatljivosti, natječajnom dokumentacijom te procesom prijave i evaluacije, a predstavljene su i potporne aktivnosti HBOR-a te komercijalnih banaka koje su na raspolaganju poduzetnicima kao dodatni izvori sufinanciranja projekata.

Prezentacije su namijenjene poduzetnicima potencijalnim prijaviteljima na projekte na jedan od navedenih natječaja.

-Radi se o dva velika natječaja Ministarstva poduzetništva i obrta, za izgradnju kapaciteta i ulaganja u proizvodnju i opremu te ulaganja u proizvodnu tehnologiju malih i srednjih poduzeća. Na ovaj način želimo približiti potencijalnim korisnicima uvjete natječaja, procese prijave, dokumentacije i što boljoj pripremi projekata za natječaj. Sveukupno se radi o više od 1,1 milijardi kuna, od čega oko 760 milijuna kuna na ulaganje i izgradnju proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu, a za ulaganje u tehnologiju više od 357 milijuna kuna. To su dosta velika sredstva, cilj je da ih se iskoristi. Natječaj je raspisan u travnju, otvoren je do iskorištenja sredstava ali ne kasnije od 31.prosinca 2020.godine. Ako dođe do iskorištenja sredstava prije tog roka moguće je da se otvori neki drugi natječaj. Znači, ne treba žuriti, bitno je da se projekti dobro pripreme i da se prijave na natječaj. Interes među poduzetnicima i obrtnicima postoji, sredstva su veća od minimalnog praga ulaganja tako da nekim poduzetnicima daje vremena za dodatnu pripremu, ovakvim prezentacijama bit će im puno toga jasnije. Naglašavam da se radi o bespovratnim sredstvima, a ne kreditima, što je za poduzetnike puno bolja varijanta-kazao je novinarima Igor Bobek, zaposlenik Hrvatske gospodarske komore. 

Zadnje vijesti

Svako deseto dijete u dobi od 15 do 17 godina bilo je žrtva elektroničkog nasilja

Projekt Kuće Brlić dobitnik nagrade „Simply the best“ za inovativnu realizaciju nove turističke atrakcije

Pod utjecajem droge upravljao vozilom

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto