Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Danas i sutra u Novoj Gradiški se održava savjetodavno izložbena 23. po redu manifestacija Poljoprivredno-poduzetničke ideje.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.09.2022


 Jedinstvena je to savjetodavno-izložbena manifestacija koja se već dugi niz godina održava. Organizatori su manifestacije Brodsko posavska županija i „Novogradiški sajam”. Suorganizatori su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva i Turistička zajednica Brodsko posavske županije. Ideja kojom se povode organizatori je na jednom mjestu okupiti poljoprivrednike, proizvođače, stručnjake i znanstvenike kako bi zajedničkim naporima utjecali na oporavak i razvoj poljoprivrede na našem području. Značaj ove manifestacije prepoznalo je nekoliko resornih ministarstava u Republici Hrvatskoj, među njima i Ministarstvo turizma i sporta koje podržava projekte i manifestacije usmjerene prema jačanju konkurentnosti turističke usluge i ponude.       

Na današnjem otvorenju 23. po redu manifestacije Poljoprivredno-poduzetničke ideje nazočili su predstavnici Ministarstva poljoprivrede Republike na čelu s voditeljem Uprave za ruralni razvoj Ivanom Ciprijanom, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, privremeni pročelnik Upravnog odjela gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko posavske županije Željko Burazović, Stjepan Bošnjaković, predstavici Savjetodavne službe, ustanova i institucija s područja grada i županije i brojni drugi gosti.

Župan Danijel Marušić istaknuo je kako su - Poljoprivredno poduzetničke ideje najbolja prilika da se posjetitelji upoznaju s proizvodima vrijednih ruku žitelja Brodsko-posavske županije koji se na tržištu pokušavaju izboriti, usprkos svim nedaćama na koje nailaze. Ovo je prilika koja će pokazati bogatstvo Brodsko posavske županije i najbolji način prezentacije onoga što hrvatski poljoprivrednici imaju i nude.

Zadnje vijesti

Uspješan vikend za atletičare Marsonije

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto