Sport

Počela 3. sezona Brodske amaterske vaterpolo lige

 Prema tome 7 sastava borit će dvokružnim sastavom za naslov koji je u prijašnje dvije sezone osvojila Budainka. Tako momčad koju vodi Krešimir Gajger u novoj sezoni želi osvojiti i treći naslov u nizu. Vaterpolisti Budainke u 1. kolu nisu imali većih problema protiv Brodskih Homera koje su svladali s 11:7. Samo na početku Homeri su imali vodstvo od 2:1, a onda je sve drugo bilo na strani Budainke koja je na poluvremenu imala 6:3 i tu razliku čuvala do kraja. Kod Budainke je najviše golova i to 5 postigao Marko Krijan, dok su u sastavu Homera po 3 gola dali Ivan Kristijan i Davor Kuzmić.

Najveća prijetnja Budainci za obranu naslova bit Hebrang i Dar, ekipe koje su se međusobno sastajale i na košarkaškom parketu, a sada se bore za visok plasman i u bazenu. Njihova međusobna utakmica na otvaranju nove sezone bio je ujedno i derbi 1. kola koji je na kraju sa 7:3 pripao Hebrangu. Odlično otvaranje i vodstvo od 5:1 ekipe Hebranga bilo je dovoljno za kasnije čuvanje vodstva i važnu pobjedu. Kod Dara se osjetio izostanak Dinka Franića i Krešimira Hercega, dok je kod Hebranga najučinkovitiji s 5 golova bio Krešimir Ratković. Na golu je ponovno odličan bio Emil Jira, a u obrani Marko Galić.

Jedna utakmica 1. kola nije odigrana iz razloga što se Sport bar nije skupio će prema propozicijama njihov susret protiv X-teama biti registriran s 3:0 bez borbe. Međutim, X-tem je ipak odigrao službenu utakmicu, ali onu iz 2. kola protiv nove ekipe u ligi Dolce Vite. Na kraju X-team nije imao milosti prema novacima u natjecanju te su im s pobjedom od 11:2 pokazali da još moraju puno učiti i raditi kako bi došli do boljeg rezultata.

Prema tome X-team je trenutno vodeći s dvije pobjede i najboljom gol razlikom, ali tek je početak lige. Prvo kolo Brodske amaterske vaterpolske lige pokazalo je da se u Slavonskom Brodu igra više nego dobar amaterski vaterpolo te da se iz sezone u sezonu diže kvaliteta igre kao i lige, dok je samim time velika zainteresiranost za ovaj sport.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija