Pobjeda i poraz u Zagrebu

U prvom i drugom kolu Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete (2003. godište i mlađi) Vaterpolski kub Marsonia gostovao je ove subote u Zagrebu gdje su odigrali dvije utakmice.

Autor: bportal | Datum objave: 09.12.2015


 Na SRC Mladost u prijepodnevnim satima odigrali su utakmicu protiv VK Garestin iz Varaždina dok su se u večernjem terminu sastali sa domaćinom VK ZPK iz Zagreba.

Mladi brodski vaterpolisti pobijedili su u prvoj utakmici svoje vršnjake iz Varaždina rezultatom 16:10 (6:0; 3:4; 3:3; 4:3). Posebno furiozno odigrali su u prvoj četvrtini koju su završili pobjedom 6:0. U nastavku su zabili još tri gola pa su nakon rezultata 9:0 svoju priliku dobili i oni koji manje igraju. Do kraja utakmice su održavali rezultat i tako upisali novu pobjedu. Strijelci za VK Marsonia su sa pet golova Filip Kolesarić, po četiri gola Noah Klem i posebno raspoložen Marin Bošnjak također sa četiri gola. Leon Baričević je zabio dva gola, a prvi puta se u strijelce upisao i Alan Aladrović.

U drugoj utakmici koja vaterpolisti Marsonije su izgubili od VK ZPK-a rezultatom 14:17 (3:7; 2:3; 5:4; 4:3). Iako su dobili posljednje dvije četvrtine i dva puta došli na dva razlike, nisu uspijeli sustići rezultat koji su zagrepčani osvojili u prvoj i drugoj četvrtini. Strijelci za VK Marsonia Noah Klem pet golova, tri gola Jozef Lekaj, te po dva gola Luka Baričević, Filip Kolesarić i Marin Bošnjak.

Iako zbog bolesti u Zagreb nije išao prvi golman brođana Nino Grabovac, posebno treba izdvojiti desetogodišnjeg Svena Karića koji je izvrsno branio u obje utakmice, posebno u prvoj kada je skinuo nekoliko "zicera" protivnika. Osim spomenutih strijelaca u ovim utakmicama svoj veliki doprinos dali su desetogodišnjaci Leo Ivezić, Luka Knežević, Patrik Mrkalj, Sven Pavić te devetogodišnji Dino Šokić koji je krenuo prije dva mjeseca u školu vaterpola našega kluba i odlično se borio sa tri godine starijim protivničkim igračima.

Momčad su vodili treneri Vlatko Prebeg i Zdravko Aladrović koji su prezadovoljni napretkom mladih vaterpolista koji su ove godine pobijedili i svoje vršnjake iz Sarajeva i Osijeka.

Zadnje vijesti

Međunarodna poslovna turistička burza " Way Put" i nagrađeni u kategoriji Simply the best - top 5

Odigrano četvrto kolo 25. Božićnog rejtingiranog turnira, u vodstvu Stjepan Damjanović

Za krađu novca i glazbenog zvučnika iz mjesnog doma osumnjičen 24–godišnjak iz Belišća

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto