Vijesti

Otvorene tradicionalne Dječje svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“

Otvorene tradicionalne Dječje svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“

Foto galerija

 Manifestacija je to koja se u Slavonskom Brodu obilježava više od pedeset godina u danima oko rođendana poznate književnice Ivane Brlić-Mažuranić, koja je tijekom svog života u Slavonskom Brodu ostavila veliki trag na njegovoj povijesti i kulturi. Tako će, u tjednu koji slijedi, našim gradom vladati djeca, a povodom toga priređen je raznovrstan i bogat kulturni i zabavni program u ime književnice koja je u Slavonskom Brodu stvarala svoja najvrjednija djela.

Svečanom otvorenju prethodio je program „Druženje iz bajke“ u brodskoj Tvrđavi gdje su ravnateljice i odgojiteljice gradskih dječjih vrtića priredile za djecu zabavne igre, a djeci su u posjet došli i likovi iz Ivaninih bajki koji su se zajedno s njima zabavljali. Ni promjenjivi vremenski uvjeti nisu mogli utjecati na dječje raspoloženje i smijeh koji je odjekivao Tvrđavom. Priređena je i tradicionalna slavonska gastronomska ponuda kojom su građani mogli ostaviti donaciju za Dječji odjel Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“. Program se nastavio na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić. Ravnateljica Gradske knjižnice u Slavonskom Brodu Ružica Bobovečki navijestila je spuštanje „platna mira“ te proglasila Dječje svečanosti otvorenim, a zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača ključ grada uručila je djeci. Nakon polaganja vijenca na spomenik Ivane Brlić-Mažuranić, djeca su se uputila u Kazališno-koncertnu dvoranu „Ivana Brlić-Mažuranić“ u kojoj je uprizorena kazališna predstava „Šuma Striborova“.

Pozivamo svu djecu i građane da u tjednu koji slijedi posjete bogate programe u sklopu ovogodišnje manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“. Program je moguće pogledati na poveznici.

Veliku fotogaleriju svečanog otvorenja manifestacije, možete pogledati ispod naslovne fotografije.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija