Vijesti

Otvorene prijave mladim umjetnicima za "Otvaranje pogleda"

Muzej Brodskog Posavlja u suradnji s Galerijom umjetnina grada Slavonskog Broda Vas poziva na sudjelovanje u programu "Otvaranje pogleda" koji se održava po četvrti put u organizaciji Muzeja Brodskog Posavlja od 24. do 25. kolovoza 2023.

Program je zamišljen 2018. godine kao doprinos slavonskobrodskoj kulturnoj sceni u ljetnom razdoblju, a cilj mu je omogućiti mladima s područja Brodsko-posavske županije, grada Slavonskog Broda i okolice - studentima akademija, povijesti umjetnosti i dmgih srodnih obrazovnih ustanova, da sudjelovanjem na zajedničkom izložbeno-edukativnom projektu steknu korisnu muzejsko — galerijsku praksu te se povežu sa kulturno-umjetničkom scenom. 

Dvodnevna manifestacija uključuje grupnu izložbu u prostorima Muzeja u suradnji sa studentima-kustosima koji će provoditi izložbeni program. Također su obuhvaćeni i dodatni edukativni sadržaji namijenjeni usavršavanju samih sudionika, kao i kreiranje i provođenje edukativnih programa namijenjenih Brođanima svih životnih dobi. 

Zadana tema ovogodišnjeg programa slovi pod naslovom "U pokretu", referirajući se najprije na animaciju, kao suvremeni medij umjetničkog izražavanja koji postaje sve popularniji s napretkom tehnologije. Sadržaj radova nije striktno uvjetovan temom pa bez obzira na sam koncept izložbe mogu se priložiti djela druge tematike ili tehnike. 

Sudjelovanje se prijavljuje elektronskom poštom na mail: otvaranje.pogleda@gmail.com

Može se prijaviti do 5 autorskih radova. Obavezno se prilažu fotografije radova, njihove dimenzije, tehnika, godina nastanka, životopis te statment o prijavljenim radovima i kontakt podatci. Odabir radova obavlja povjerenstvo sastavljeno od muzejskih stručnjaka i studenata uključenih u ovogodišnju organizaciju programa. 

O odabranim radovima prijavitelji će biti pravovremeno obaviješteni. Prijave se zaprimaju do 01.07.2023. 

"Otvaranje pogleda" možete pratiti na društvenim mrežama:

www.facebook.com/otvaranjepogleda

www.instagram.com/otvaranje.pogleda 

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija