Otuđio automobil na požeškom području, uhvaćen u Starom Slatiniku

Prilikom nadzora prometa policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 19. studenoga, oko ponoći, u Starom Slatiniku su zaustavili osobni automobil, požeških registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnjak, a koji kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.11.2022
Otuđio automobil na požeškom području, uhvaćen u Starom Slatiniku


 Provjerama i daljnjim radom policijskih službenika, utvrđeno je da je osobni automobil otuđen na području Policijske uprave požeško slavonske. Alkotestom je u organizmu 48-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 1,60 promila. Vozaču je uručen prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te je zadržan u policijskoj postaji do dolaska policijskih službenika Policijske uprave požeško slavonske, koji su preuzeli otuđeno vozilo i osumnjičenoga na daljnje postupanje.

NEOVLAŠTENA UPORABA TUĐE POKRETNE STVARI

Dana 19. studenoga oko 1 sat, u Slavonskom Brodu, na parkirališnom prostoru, u Ulici A. Štampara, 18-godišnjakinja je ušla u nezaključano teretno vozilo (vlasništvo 24-godišnjaka), pronašla u unutrašnjosti ključ, stavila isti u pogon i odvezla se u nepoznatom smjeru. Policijski službenici su u 1.10 sati, teretni automobil uočili u Osječkoj ulici, te pokušali zaustaviti, no vozačica se nije zaustavila, već je automobilom udarila u službeni policijski automobil. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Utvrđeno je da 18-godišnjakinja nema položen vozački ispit, te je upravljala vozilom bez propisanih svjetala i pod utjecajem alkohola (0,55 promila). U teretnom automobilu se nalazio i maloljetnik o kojemu su daljnju skrb preuzeli djelatnici Centra za socijalnu skrb. Policijski službenici su od oštećenog 24-godišnjaka zaprimili kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, te su istome uručili obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (čl. 88. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama). Policijski službenici protiv 18-godišnjakinje dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu kao i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje. 

ZA UPRAVLJAČEM VOZILA S 2.01 PROMILA

Prilikom nadzora prometa, prošli tjedan od 14. do 20. studenoga, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici su utvrdili 394 prometnih prekršaja, od kojih 198 prekršaja nepropisnih brzina, 25 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i droga, 28 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (4 pretjecanje i obilaženje, 12 obveze vozača prema pješacima, 2 nepoštivanje prednosti prolaza i dr.). 

Najveća koncentracija alkohola od 2,01 promila očitana je u organizmu 37-godišnjeg vozača osobnog automobila dana 20. studenoga, u 3.05 sati, u Gornjoj Vrbi, koji je adekvatno prekršajno sankcioniran. Također je u Novoj Gradiški, u Ulici kralja Zvonimira, dana 19. studenoga, u 19.50 sati, prekršajno sankcioniran i zadržan u policiji na otriježnjenju 43-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom s 1,87 promila alkohola u organizmu. 

Policijski službenici nastavljaju nadzirati promet i sprječavati posebice teže prekršaje iz tzv. skupine „4 glavne ubojice u prometu“, te skreću pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, budu strpljivi i usredotočeni na promet i tako svi zajedno sa policijom daju doprinos višoj razini sigurnosti u prometu. 

Zadnje vijesti

Uspješan vikend za atletičare Marsonije

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto