Sport

Osnovana Udruga lađara Marsonia

Osnovana Udruga lađara Marsonia

 Maraton lađa je izuzetno popularan u dolini Neretve, a proteklih godina se proširio u kontinentalnu Hrvatsku, ali i izvan granica naše države. Na utrkama sudjeluje i do 400 lađara, a HRT uz pokroviteljstvo predsjednika države izravno prenosi utrku dugu 22,5 kilometara koja se proteže od Metkovića gdje je start pa sve do Ploča gdje je cilj utrke. Kroz sva mjesta kroz koja se tijekom utrke prolazi budu priređeni spektakli u vidu navijanja i bakljadi, a utrku dužinom Neretve prate tisuće ljudi. Od 2005. godine pa sve do danas, mnogi brodski kajakaši i kanuisti su bili imenovani trenerima lađarskih ekipa, a rekordna je bila prošla kada je čak pet Brođana vodilo ekipe i to Rogotin, Komin, HRM Ploče, Sv. Ilija Metković i Baćina.

Osnivači udruge su Saša Puača, Marko Lipovac, Antonio Martić, Dunja Lipovac i Domagoj Topić.

Glavni cilj udruge će biti promicanje sporta, sportske rekreacije, amaterskog sporta te razvoj sportskog turizma gdje Slavonski Brod ima velike potencijale. Osim navedenog udruga će sudjelovati i na sportskim manifestacijama, organizirati ih te će sudjelovati na raznim akcijama, a njegovati će i suradnju sa ostalim brodskim sportskim i drugim udrugama.

Za predsjednika udruge jednoglasno je izabran Saša Puača.

Za dopredsjednika je izabran Domagoj Topić, a za tajnicu Dunja Lipovac.

Izvršni odbor udruge čine: Saša Puača, Domagoj Topić, Ivan Pranjić, Franjo Jaredić, Zdeslav Bogdan, dr. Željko Blažinkov i Marko Lipovac.

Nadzorni odbor čine: Stjepan Mutapčić, Tihomir Priseker i Goran Marijić.

Za trenere su imenovani Marko Lipovac i Antonio Martić.

Najveći izazov će biti slaganje i priprema ekipe lađara koja će 12.8.2023. prvi puta u povijesti predstavljati naš grad Slavonski Brod na ovoj velikoj sportskoj manifestaciji.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija