Show

Osnovan Oldtimer klub Brod na Savi

 Tako sada uz Ženski košarkaški klub Brod na Savi, imamo još jedan klub istog naziva koji će promicati kulturu povijesnih vozila, a u kojem je predsjednik postao Luka Matišić. U Hrvatskoj se tijekom godine održava oldtimer rally koji se boduje za Prvenstvo Hrvatske kroz nekoliko utrka u različitim gradovima. Međutim, u novoosnovanom Oldtimer klubu Brod na Savi za sada neće nastupati na takvim natjecanjima, ali imaju drugih planova.

Također od nedavno u Hrvatskoj postoje 2 saveza za oldtimer vozila. Tako se krajem prošle godine osnovao Hrvatski savez povijesnih starodobnih vozila na čijem je čelu Mladen Veršić uz tajnika Dalibora Lebarovića. Upravo su njih dvojica bili nazočni na osnivačkoj skupštini Oldtimer kluba Brod na Savi.

Podršku Brođanima došli su dati iz Oldtimer kluba Našice koji su prvi osnovani klub na istoku Hrvatske i koji će 20. travnja ove godine obilježiti 20. godina postojanja. Oni imaju preko 280 članova u klubu, dok oni imaju 500 vozila. 

Uz predsjednika Luku Matišića i tajnika Marinka Anđelića tu je i mladi dopredsjednik Dubravko Šotola koji ima svoje ideje i planove za rad kluba.  

Uobičajeno je da Oldtimer klubovi imaju svoja okupljanja u proljeće i u ljeto kada je ljepše vrijeme. Slično najavljuju i u Brodu na Savi s tim da oni neće praviti vožnje od 50 do 100 km po Slavoniji i Baranji, već žele nešto drugo.

U novoosnovanom Oldtimer klubu Brod na Savi drže se toga da je pravi oldtimer onaj koji je tvornički napravljen bez bilo kakvih preinaka. Također pozivaju sve da im se pridruže ukoliko imaju osim automobila, bicikle, motocikle, pa i brodove, ali da su stari od 30 godina pa na više.  

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija