Osigurano 776 tisuća kuna za projekte udruga s područja Brodsko-posavske županije

Odlukom župana Danijela Marušića o odobrenim sredstvima za financiranje programa i projekata udruga na području Brodsko-posavske županije, koji su od interesa za opće dobro, iz područja zdravstva, socijalne skrbi i skrbi za hrvatske branitelje za 2021. godinu osigurano je 776.273 kuna.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.06.2021
Osigurano 776 tisuća kuna za projekte udruga s područja Brodsko-posavske županije


  Za sufinanciranje 23 programa i projekata udruga proisteklih iz Domovinskog rata odobren je iznos od 270.515 kuna, a najveći iznos od 69.414 kuna odobren je Hrvatskom časničkom zboru. Po 30 tisuća kuna dodijeljeno  je slavonskobrodskom ogranku Udruge veterana 3. gardijske brigade "Kune" te Zajednici udruga i članova Hvidre Brodsko-posavske županije, 18 tisuća kuna odobreno je Koordinaciji udruga proizašlih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, po 15 tisuća kuna dobile su slavonskobrodska i  novogradiška udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog I rata, a iznos od 12 tisuća kuna dobile su Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, Udruga 108. brigade Zbora narodne garde Republike Hrvatske, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade pukovnije Nova Gradiška, I Udruga hrvatskih branitelja pripadnika hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Slavonskog Broda te Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko- posavske županije. Hrvatskom  društvu političkih zatvorenika  Slavonski Brod odobren je iznos od devet tisuća kuna , osam tisuća kuna dobila je Udruga za očuvanje i promicanje kulturno-povijesne baštine Slavonskog Broda iz Domovinskog rata "Krizni štab Slavonski Brod 1991/92" sedam tisuća kuna dodijeljeno je novogradiškoj Udruzi udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, iznos od 6.100 kuna odobren je županijskoj podružnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a tri tisuće kuna dobila je Udruga"Žene u Domovinskom ratu - Slavonski Brod".

Iz proračuna Brodsko-posavske županije iznosom od ukupno 270.273 kune bit će financiran 21 program i projekt udruga iz područja zdravstva i socijalne skrbi, a najveći iznos od 186.273 kune dodijeljen je Udruzi "Brod - grupa za ženska prava". Iznos od osam tisuća kuna dodijeljen je Udruzi slijepih Brodsko-posavske županije, a po sedam tisuća kuna dobili su Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije, Udruga osoba s invaliditetom "Loco-Moto" i Udruga roditelja i osoba s poteškoćama šireg autističnog spektra "Plavi cvijet" Slavonski Brod. Šest tisuća kuna odobreno je Udruzi gluhih i nagluhih Brodsko-posavske županije, S.O.S. Centru Brodsko-posavske županije te Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška, a iznos od pet tisuća kuna dobila je Udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata Brodsko-posavske županije. Iz županijskog je proračuna po četiri tisuće kuna izdvojeno za Zajednicu klubova liječenih alkoholičara Brodsko-posavske županije, Udrugu invalida rada grada Slavonskog Broda, Udrugu za poboljšanje kvalitete života socijalno neintegriranih odraslih osoba "Gra nada" Udrugu za ranu intervenciju u djetinjstvu "Obiteljski koordinator" po tri tisuće kuna dodijeljeno je Udruzi za promicanje aktivnog sudjelovanja "Studio B", Kutljanskoj udruzi mladih i Informativno-pravnom centru te Udruzi za unaprjeđenje mentalnog zdravlja "Vrapčići". Iznose od dvije tisuće kuna dobili su Udruga "Hrvatsko društvo bračnih i obiteljskih savjetovatelja"te Udruga za pravnu pomoć. Deset projekata udruga umirovljenika bit će financirano iznosom od 67 tisuća kuna; Udruga "Obzorja sreće" dobila je iznos od 15 tisuća kuna, gundinačka udruga umirovljenika 12 tisuća kuna, a po pet tisuća kuna dobile su Udruga hrvatskih umirovljenika općine Nova Kapela, sikirevačka i novo- gradiška podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske, Povjereništvo Brodsko-posavske županije Sindikata umirovljenika Hrvatske, Udruga umirovljenika Donji Andrijevci, Udruga umirovljenika općine Cernik, Udruga Matice umirovljenika mjesta Vrpolja i Matica umirovljenika Brodsko-posavske županije.

Neraspoređena sredstva, odnosno pričuva, bit će raspoređena tijekom godine za sufinanciranje programskih aktivnosti udruga koje nisu utvrđena odabirom, a od iznimnog su značaja za Brodsko-posavsku županiju.

Zadnje vijesti

Čuvajte se vrućine, usred smo toplinskog vala

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

Sutra obilježavanje Svjetskog dana glazbe

NAJČITANIJE DANAS

Međunarodni festival tamburaških pjesama

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

FOTO GALERIJA

Sjećanje na djecu poginulu u Domovinskom ratu "Mali križ - velika žrtva"

Završio 5. VukovART: Vukovarsku galeriju obogatilo deset vrhunskih street art djela

Obilježen Dan Općine Okučani

Tisuće hodočasnika na slavlju svetkovine svetog Antuna u Podvinju

Srebrni jubilej građenja žive Crkve u brodskoj župi Bezgrešna Srca Marijina