Sport

Osam vozača brodskom Oldtimer ocjenskom rallyju

 Ukupno je nastupilo 8 vozača iz 2 kluba, dok su osim njih tu bili gosti iz susjednih zemalja: Mađarske, Srbije te BiH. Vozila su se 3 ispita u 2 kategorije, dok su prema očekivanju najbrojniji bili Brođani koji su na kraju u poretku klubova osvojili 1. mjesto ispred Zadra.

Bio je to 6 oldtimer rally pod nazivom 100 km Slavonije budući u pravilu nakon sportskog dijela svi sudionici, a bilo ih je 60 krenu na vožnju. Ovoga puta to je bio posjet Požeško – slavonskoj županiji od Pleternice, do Kutjeva, Kaptola, Jakšića i Požege pa nazad do Slavonskog Broda. Na ovogodišnjim susretima došli su gosti iz: Zadra, Osijeka, Vinkovaca, Đakova, Našica Nove Gradiške, Garešnice, Travnika, Orašja, Bačke Palanke, Pečuha i naravno najviše njih iz Slavonskog Broda.

Ovaj oldtimer susret održava se u svrhu predstavljanja sačuvanih i obnovljenih starodobnih vozila kao i samo druženje te održavanje rallyija koje se boduje za Prvenstvo Hrvatske. Pravo nastupa na oldtimer rallyiju imaju svi uredno registrirani i licencirani automobili kao i sami vozači. Ukupno je nastupilo 8 automobila u 2 klase te su svi vozili 3 ispita spretnosti vožnje.

U klasi F za vozila proizvedena do 1970. godina 1. mjesto pripalo je Armanu Bogdaniću iz Zadra koji je vozio Alfu Romeo junior. Drugi je bio Brođanin Josip Stevanović s Crysler Vailantom koji je proizveden 1961. godine te je to bilo ujedno i najstarije vozilo na ovogodišnjim susretima.

U G klasi za vozila od 1971. pa sve do 1985. godine dominirali su članovi Oldtimer kluba Brod. Najbolji je bio Đuro Basanović s Fiatom 1.300, drugi je bio Željko Majer u Ford Capriju, a treći Luka Matišić u Austinu. 

Upravo su ovi rezultati Brođanima donijeli 1. mjesto u poretku klubova, dok je nakon Rijeke, Splita i Opatije u Slavonskom Brodu održan 4. oldtimer rally koji se bodovao za Prvenstvo Hrvatske. Do kraja je ostao još posljednji rally koji će se 17. rujna održati u Zadru, dok je svečano proglašenje najboljih za 2016 godinu u prosincu u Krapini.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija