Optimizam na ulasku u 2021. u Udruzi Loco Moto

Teška godina je iza Udruge osoba s invaliditetom "Loco Moto". Koronavirus, strah od zaraze, izoliranost, nemogućnost druženja – sve je to utjecalo na život članova. No u 2021., kažu, ulaze s velikim optimizom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.02.2021


 Za članove Udruge "Loco-Moto" dolazak u udrugu nije tek jedna u nizu tjednih obveza.  Za neke članove to su i one osnovne stvari koje su velikoj većini dostupne i čine se jednostavnima i svakodnevnima. Poput posjete Gradskoj knjižnici. Prošli tjedan članovi udruge posjetili su prostore knjižnice, neki i prvi puta.  Posjetili su i Kazališno-koncertnu dvoranu "Ivana Brlić Mažuranić".  Sve to s ciljem aktivnog uključivanja u zajednicu. Ne samo na papiru i deklarativno već u pravom smislu riječi.

I zato je koronavirus, nemogućnost sastajanja, druženja, učenja i izlaska iz svojih domova za veliku većinu članova bio korak natrag. 

Djelomično popuštanje mjera normaliziralo je pružanje usluga poput osobne asistencije koja je pogotovo članovima koji žive sami, od životne važnosti. Vratio se i život u udrugu, a programi se provode u manjim skupinama kako bi se zadovoljile trenutne epidemiološke mjere. Posebno je aktivno u kreativnom kutku ove udruge koja je prepoznatljiva po svojim ukrasnim i uprabnim predmetima. Kako nije bilo sajmova, prebacili su se na Internet. 

Kreativni no i željni prave integracije u društvo. Ona se ostvaruje kroz ravnopravnost na ulici, u instituciji, u trgovnini, no i kroz omogućavanje kvalitetnog radnog mjesta. Svemu se tome nadaju u udruzi i u skladu s tim planiraju i aktivnosti u ovoj, svi se nadaju, boljoj 2021. godini. 

Zadnje vijesti

36 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, četiri preminule osobe od Covid-19

Ćosić: Slijedimo njegov nauk i promičemo njegove ideje na nove i mlade generacije

Od ponedjeljka popuštanje epidemioloških mjera u županiji, učenici se vraćaju u školske klupe

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić