Sport

Okupili se bivši slavonskobrodski košarkaši

Okupili se bivši slavonskobrodski košarkaši

 Dobar dio njih nakon završetka sezone vratio se na odmor u rodni grad u kojem redovito igraju prijateljske utakmice. One su vrlo zanimljive i gledljive jer radi se o igračima koji imaju kvalitetu. 

Nakon 3 godine ponovno se u dvorani Vijuš u ljetnim mjesecima okupljaju slavonskobrodski košarkaši koji 2 puta u tjednu igraju međusobne prijateljske utakmice. Počeli su prošlog tjedna i na 2 do sada održana okupljanja bilo ih je 14. Među njima su i današnji košarkaši Marsonije kojima je ovo odličan trening. Naime, preko ljeta kada nema treninga imaju priliku igrati protiv kvalitetnih igrača koji nastupaju po europskim i hrvatskim klubovima te po američkim collegima. Najstariji među njima je Petar Ćosić koji je ove sezone BBC Nord iz Druge uveo u Prvu Austrijsku ligu u kojoj uspješno nastupa u posljednjih nekoliko godina. Upravo je Ćosić glavni inicijator igranja slavonskobrodskih košarkaša u dvorani 5 na 5 u ovim ljetnim danima. Uz Petra Ćosića u austrijskom prvoligašu BBC Nordu igra i drugi Brođanin Petar Živković koji je također prisutan na ovim ljetnim utakmicama. Tu je još Mario Matasović koji odlično igra na Islandu za Njardvik koji je najtrofejniji klub u toj zemlji. Na američkom collegu već 5 godina je Tino Šebalj kojeg preko "Velike bare" u Chicagu očekuje još jedna godina, dok je na ovim okupljanjima i Matej Kljaić koji već treću sezonu odrađuje u njemačkom regionalligašu Bona basketsu iz Limburga.

Od Brođana koji nastupaju u Hrvatskoj najzvučnije ime je Sandro Rašić koji igra u Premijer ligi za zagrebačku Cedevitu junior. Tu je još i Luka Špehar koji je prošlu sezonu bio u bivšem premijerligašu osječkim Vrijednosnicama da bi sezonu završio u prvoligašu Amfori iz Makarske. Ljetne utakmice ne propušta niti Malik N'Diaye Cvijanović koji je nedavno iz zagrebačkog novog premijerligaša Bosca prešao u starog člana najjače lige u Hrvatskoj Goricu.

Ove ljetne međusobne prijateljske utakmice prati i trener Marsonije Igor Kovačević jer je tu nekoliko njegovih igrača: Luka Pavlinović, Svan Stojsavljević, Hrvoje Raspasović, Arian Kovačević, Fran Carević, Sven Pavić i Jakov Špehar. Gledajući ove utakmice u kojima se ima što vidjeti Kovačeviću može biti samo žao što svi ovi Brođani koji igraju izvan svog rodnog grada nisu u Marsoniji jer da jesu klub bi danas bio u Premijer ligi.

Na ljetnim prijateljskim utakmicama postoje i pravila i igra se jedno poluvrijeme do 25, a drugo do 50 ubačenih poena. S obzirom da imaju vremenski rok od sat i pol te ukoliko ostane vremena igra se do 75, a u najboljem slučaju ako budu raspoloženi s pogađanjima koša igraju i do 100. Slavonski Brod ima još košarkaša koji trenutno nisu u svom rodnom gradu. Tako su na američkom collegu Egon Ruhek, Leon Kalinić i Gabriel Divić, dok je Matej Karlović u Hotturu na Islandu, a njegov brat Marko je u Đakovu. Dominik Šamija bilježi dobre igre u Italiji, dok je Leon Šljivarić u zagrebačkom Boscu. Tu je Antun Maričević koji je prošlu sezonu proveo u slovačkom prvoligašu Prievidzi i španjolskom drugoligašu Taldei. Lako je moguće da se netko od ovih spomenutih igrača još priključi jer će se ove ljetne utakmice igrati cijeli srpanj i do 15. kolovoza. Svi ljubitelji košarke u Slavonskom Brodu nadaju se da će se jednog dana stvoriti uvjeti da ovaj grad ponovno ima klub u Premijer ligi te da u njemu igra barem dio od ovih igrača.

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija