OKI Marsonia priprema se za nastavak prvenstva u Ligi za prvaka

Odbojkaški klub invalida Marsonia postoji već 16 godina, dakle od 2005. te je klub vrlo uspješan u natjecanju Hrvatske lige u sjedećoj odbojci.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 15.02.2021


 Imaju 1 osvojen naslov prvaka Hrvatske i to u sezoni 2017/18, dok su pred kraj 2020. godine u Poreču po prvi put osvojili Kup Hrvatske. Čak 9 sezona bili su doprvaci Hrvatske iza objektivno kvalitetnijeg i boljeg Zagreba kojeg su uspjeli iznenaditi 2018. godine te mu uzeti naslov. Igrači koji igraju sjedeću odbojku imaju svoje kvalifikacije invalidnosti, dok su u Hrvatskoj u odnosu na međunarodna natjecanja te kvalifikacije malo drugačije.

Svi igrači koji igraju sjedeću odbojku nikada se ranije nisu bavili ovim sportom. Svi su silom prilika naučili igrati ovaj sport, a puno im je u početku pomogao Ivan Petrušić koji se klubu priključio 2007. godine. On je u odbojci od svoje 15. godine, dakle 55 godina je proveo u ovom sportu kao igrač, trener, sudac i delegat u najvišem rangu. Uz njega puno su naučili igrajući turnire najviše u susjednoj BiH koja je u ovom sportu jedna od najboljih na svijetu.

OKI Marsonia ima kontinuitet te je iza njih prvi dio natjecanja u skupini sjever Hrvatske lige u sjedećoj odbojci koji su završili na 1. mjestu s 9 pobjeda i jednim porazom. Taj gubitak bodova bio je u Osijeku s 3:2, dok je uz njih i Osječane u Ligu za prvaka iz sjeverne skupine ušao i Vukovar. Brođani protiv njih više neće igrati jer su prenijeli bodove iz prvog dijela, dok ih u Ligi za prvaka očekuje još 6 utakmica i to po dvije sa Zagrebom, Kninom i Zadrom.

U odnosu na prošlu sezonu u Marsoniji su u ovoj imali samo jednu promjenu u igračkom kadru. Zbog pandemije i problema oko prelaska državne granice ne igra Nedžad Delić koji je ostao nastupati za svoj Maglaj. Zato je tu novi igrač Zvjezdan Mandurić koji je rodom iz Zenice, dok trenutnio živi u Lipiku, a radi u Slavonskom Brodu. On se vrlo brzo uklopio u sastav Marsonije u kojem treneri Anušić i Petrušić imaju 15 igrača. 

Liga za prvaka u Hrvatskoj ligi sjedeće odbojke trebala bi krenuti 13. ožujka u Slavonskom Brodu, dok Marsoniju očekuju utakmice protiv Zagreba i Zadra. Prije toga će možda na turnire u Zadar ili u Bužin kod Cazina, samo ako im to dozvole epidemiološke mjere. 

Zadnje vijesti

Od ponedjeljka popuštanje epidemioloških mjera u županiji, učenici se vraćaju u školske klupe

Stručni studij Drvne tehnologije upisuje drugu generaciju studenata u Vinkovcima

Kako je baka Manda proslavila stoti rođendan!

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić