Održano 2. kolo Hrvatske triatlon lige, nastupilo 200-ak natjecatelja

Triatlon klub Mazator bio je domaćin i organizator 2. kola Hrvatske lige u triatlonu u svim disciplnama.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.06.2022
Održano 2. kolo Hrvatske triatlon lige, nastupilo 200-ak natjecatelja


 Uz ugodno vrijeme na Polojskoj cesti i na Gradskom bazenu okupilo se mnoštvo triatlonaca koji su se natjecali u plivanju, vožnji biciklom i trčanju. Od Brođana je njih 6 po raznim kategorijama osvajalo jedno od prva 3 mjesta na pobjedničkom postolju. Kao i puno puta do sada Triatlon klub Mazator odlično je organizirao i ovo natjecanje.

Do sada se Prvenstvo Hrvatske lige u triatlonu održalo samo u Trogiru u kojem je bilo 1. kolo, dok je Polojska cesta i Gradski bazen bila druga postaja. U svim kategorijama seniori, juniori, kadeti te oni mlađi od 11, 9 i 7 godina nastupilo je ukupno 200 sportaša. Osim slavonskobrodskog Mazatora na 2. kolu Hrvatske triatlon lige došli su predstavnici svojih klubova iz: Zagreba, Rijeke, Osijeka, Matulja, Pule, Zadra, Siska, Stubice i Velike Gorice. Od svih 5 kola ili gradova u kojima se održava triatlon liga Slavonski Brod je jedini u kojem se disciplina plivanja održava na bazenima, dok je u ostalim gradovima to na moru, rijekama ili jezerima.

U mlađim kategorijama za Triatlon klub Mazator najbolji rezultat zabilježila je Mila Mikić koja je kod kadetkinja do 13 godina osvojila 2. mjesto. Ona je u konkurenciji imala 26 sportašica koje su prvo plivale 400 metara, pa su 10 km vozile bicikl, da bi na kraju 2 i pol km trčale.

Kod juniora je za Triatlon klub Mazator nastupio Domagoj Safundžić koji je od sve 3 discipline najbolji u vožnji bicikla jer za BK Festung nastupa u Slavonskoj brdskoj biciklističkoj ligi.

U ženskoj seniorskoj kategoriji među favoritima za pobjedu bile su Zagrepčanke Nika Rimaj iz Petra Zrinskog i Željka Šaban Miličić iz Swibira koja je državna rekorderka u Iron manu te je čak 34 puta bila prvakinja Hrvatske u triatlonu.

Na kraju je Nika Rimaj osvojila 1. mjesto, dok je Željka Šaban Miličić bila treća. Seniori i juniori imali su 750 metara plivanja, pa su 10 km vozili bicikl, da bi na kraju trčali 5 km. U muškoj konkurenciji među favoritima bio je Tin Rebić iz zagrebačkog Swibira.

Pobjednik kod seniora bio je Gabrijel Barac i riječkog Rivala koji je za manje od sat vremena odradio sve 3 discipline što je jako dobar rezultat.. On je imao vrijeme od 59 minuta i 50 sekundi, dok je Tin Rebić završio na 4. mjestu. Od Brođana je Josip Jelić u svojoj kategoriji M 40 osvojio 1. mjesto, dok su drugi bili Zrinka Banovčić u Ž 35 i Marijan Ibrišimović u M 55 kategoriji. Do 3. mjesta u svojim kategorijama došli su Marija Štefanek u M 50 i Matej Dolibašić u M 30. Slijedeće 3. kolo Hrvatske triatlon lige održat će se u Preluku, dok je Split domaćin 4. kola, a završnica i finale, odnosno 5. kolo je u Zagrebu. Isti dan samo u noćnom terminu Mazatori su u Tvrđavi Brod održali i kros na 4 i 8 km, dok je na kraćoj dionici kod žena slavila Brođanka Ana Murat, a kod muškaraca Đorđe Ćerić iz Bosanskog Broda. Na dvostruko dužoj dionici onoj na 8 km do pobjede je došla Dubravka Mesec iz Našica i slavonskobrodski nogometaš Robert Ruhek koji nastupa za Slaviju iz Pleternice. 

Zadnje vijesti

Nikoga briga, a ružno, prijeteće

Vrijedno priznanje dr. Šimi Benešu

Poraz brodskih odbojkašica na domaćem terenu

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane iznenadio i oduševio pravi sveti Nikola!

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić