Vijesti

Održana završna konferencija projekta Obnova Tvrđave – infrastrukturni radovi

Održana završna konferencija projekta Obnova Tvrđave – infrastrukturni radovi

 Riječ je o rekonstrukciji zapadnog dijela sjevernog kavalira Tvrđave Brod ukupne površine 1.686 metara kvadratnih za potrebe budućeg edukativno-multimedijalnog centra. Tako će se obnovljenom dijelu Tvrđave uskoro nalaziti informacijski centar, izložbeni prostor, prostor virtualne i proširene stvarnosti, multimedijalna i prezentacijska dvorana, dok će na katu biti smješten Centar za nematerijalnu baštinu te Zvjezdarnica Brod.

Ukupna vrijednost projekta je 21,1 milijun kuna, a Europska unija financira iznos od 17,9 milijuna kuna. Na završnoj konferenciji sudjelovali su predstavnici izvođača radova Vjekoslav Galić iz tvrtke HSB Gradnja d.o.o. te Dalibor Čupić iz tvrtke Respect Ing d.o.o.

Također na konferenciji je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača koja je u uvodnom obraćanju najavila projekt opremanja prostora te zaželjela što skorije stavljanje u funkciju obnovljenih dijelova Tvrđave kako bi, kao nova turistička ponuda grada Slavonskog Broda, mogli biti na raspolaganju svim građanima i ostalih posjetitelja. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija