Vijesti

Održana smotra folklora 20. jubilarnih Oriovačkih žetvenih svečanosti

Održana smotra folklora 20. jubilarnih Oriovačkih žetvenih svečanosti

Foto galerija

 Sve je počelo u petak na Ivanje paljenjem i preskakanje krijesa, nastavilo se u subotu smotrom folklora, a završava danas, u nedjelju dječjim folklorom.  Važna je ovo  manifestacija za Oriovac i cijelu općinu koja podupire rad društva sve s ciljem očuvanja tradicije.

Na smotri folklora nastupila su društva iz Brodsko-posavske županije, KUD Slavonija iz Šumeća, KUD Drežnik, muška pjevačka skupina iz KUD-a Tomislav iz Donjih Andrijevaca, Zavičajni klub  Žeravac, a gosti su stigli iz drugih krajeva Hrvatske, KUD Dika iz Slatine, Veseli Međimurci iz Čakovca i Folklorni ansambl Petrinjčica iz Petrinje.

Posebni gosti koji su zatvorili smotru bili su članovi i članice Hrvatskog kulturnog centra "Bunjevačko kolo" iz Subotice koje s Oriovčanima veže dugogodišnje prijateljstvo.

Za sama društva kao čuvare i promotore kulturne baštine svaka smotra folklora je važna, nastupi i putovanja daju smisao svemu. O značaju smotre i folklora govori i veliki broj okupljenih u središtu Oriovca. Njih je nakon nastupa društava zabavljao Tamburaški sastav Tkanica, a zabava je potrajala dugo u noć.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija