Održana prva Slavonska trka, sudjelovalo 220 trkača i trkačica

U sklopu CMC festivala Udruga kultura tijela i Škola trčanja Slavonski Brod organizirali su Slavonsku utrku ulicama grada.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 27.08.2018


 Trčalo se na 5 i 10 km, odnosno 1 i 2 kruga po užem centru grada. Odaziv trkača bio je odličan te su bili stvoreni svi uvjeti za dobru utrku što se na kraju i ostvarilo. Od 4 kategorije u 3 su slavili članovi iz Atletskog kluba Dubrovnik.

Na ovogodišnju prvu Slavonsku utrku ukupno se prijavilo 220 trkača i trkačica iz: Srbije, Hrvatske te BiH. Naravno da su najbrojniji bili oni iz Škole trčanja Slavonski Brod, dok ih se 110 prijavilo na dionicu od 10 km što je 2 kruga, a njih 100 na onu od 5 km, dakle trčali su 1 krug po užem centru grada. Premda je prijetila kiša nje za vrijeme utrke nije bilo, tako da je i to doprinijelo uspješnosti ovog natjecanja.

Kod muškaraca na 10 km slavio je Brođanin Dejan Radanac, ispred Đure Komlenovića iz Kutine i trećeplasiranog Marka Bićanića iz Starog Topolja. Pobjednik Radanac stazu dužine 10 km pretrčao je za 34 minute i 39 sekundi.

Na 10 km kod žena do naslova je došla Osječanka Maja Urban koja nastupa za AK Dubrovnik te je ona u cilj ušla s vremenom od 39 minuta i 53 sekunde. Druga je bila Brođanka Ines Jozić, dok je 3. mjesto pripalo još jednoj domaćoj trkačici Ivani Grško Šimić. Ante Živković iz Metkovića bio je najbrži na 5 km s vremenom od 16. minuta i 43 sekunde. Drugi je bio Ivan Baotić iz Zagreba, a treći Đorđe Ćerić iz Banja Luke.

Zagrepčanka Helena Gleđa koja također nastupa za Atletski klub Dubrovnik došla je do pobjede na utrci žena na dionici od 5 km. Ona je imala vrijeme od 21 minutu i 17 sekundi, dok je iza nje u cilj ušla Maja Prahin – Hotko iz Zaprešića i trećeplasirana Ankica Pavlović iz Slobodnice.

Među svima koji su nastupili na Slavonskoj utrci bilo je jako puno rekreativaca, a među njima je i Brođanka Anita Letica koja živi u Zagrebu. Za nju je poseban događaj bio trčati ulicama rodnog grada.

Organizatori su na svečanom proglašenju osim prva 3 mjesta za sve 4 kategorije proglasili najmlađeg i najstarijeg sudionika. Tako je najmlađi natjecatelj bio 11- godišnji Fran Jelić, dok je Zoran Kovačević sa 64. godine bio najstariji na Slavonskoj utrci.

Zadnje vijesti

Županija i HŽ-a sufinanciraju prijevoz studenata željeznicom

Svako deseto dijete u dobi od 15 do 17 godina bilo je žrtva elektroničkog nasilja

Projekt Kuće Brlić dobitnik nagrade „Simply the best“ za inovativnu realizaciju nove turističke atrakcije

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto