Održana online radionica "Partnerski odnos roditelja djece s teškoćama u razvoju odgojno-obrazovnih djelatnika"

Obiteljski koordinator – udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu provodi projekt „Podrži i zaokruži 2“ na području općine Brodski Stupnik.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.12.2020
Održana online radionica "Partnerski odnos roditelja djece s teškoćama u razvoju odgojno-obrazovnih djelatnika"


 Cilj projekta je unaprijediti uključivanje djece s razvojnim rizicima i teškoćama u odgojno-obrazovne programe povezivanjem predškolskog i osnovnoškolskog sustava. U projekt je uključena Osnovna škola „Dr.Stjepan Ilijašević“ Oriovac (područna škola  Brodski Stupnik) i dječji vrtić "Ivančica Oriovac“ područni vrtić Brodski Stupnik. 

“Obzirom na trenutnu pandemiju i epidemiološke mjere i same projektne aktivnosti smo prilagodili vremenu u kojem se nalazimo. Aktivnosti provodimo virtualnim putem kako bi ispoštovali mjere i sačuvali zdravlje svih dionika projekta. U sklopu projekta proveden je probir u dječjem vrtiću „Ivančica“ u Brodskom Stupniku na način da  odgojiteljice šalju snimke aktivnosti djece koje analiziramo i nakon toga održavamo savjetovanje roditelja i odgojitelja”, kažu u Obiteljskom koordinatoru.

Također se u sklopu projekta održala radionica za odgojitelje, učitelje i stručne suradnike putem zoom aplikacije. Rezultat projekta bit će jačanje navedenih sustava, te pružanje podrške odgojiteljima, učiteljima i roditeljima.

“Kako je teško vrijeme iza i ispred nas uzrokovano epidemijom covid-19, tako se i naglasak sve više u odgojno-obrazovnom sustavu stavlja na edukaciju roditelja i jačanje partnerskih odnosa između roditelja i odgojno-obrazovnih institucija u koje su djeca uključena. Zbog navedene problematike i sama tema naše radionice je bila „Partnerski odnos roditelja djece s teškoćama u razvoju odgojno-obrazovnih djelatnika“. Odgojno-obrazovni djelatnici su s oduševljenjem dočekali navedenu tematiku i nadamo se  informacijom više obogatili svoje znanje o partnerskim odnosima”, zaključuju u Obiteljskom koordinatoru.

Projekt se provodi do kraja 2020.godine. Sufinancira ga Brodsko-posavska županija. 

Zadnje vijesti

36 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, četiri preminule osobe od Covid-19

Ćosić: Slijedimo njegov nauk i promičemo njegove ideje na nove i mlade generacije

Od ponedjeljka popuštanje epidemioloških mjera u županiji, učenici se vraćaju u školske klupe

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić