Vijesti

Održana jubilarna, 25. po redu Lička večer

Održana jubilarna, 25. po redu Lička večer

Foto galerija

 Prva Lička večer u organizaciji ZUL "Vrilo mudrosti" održana je 24.10.1997. u hotelu Park. U zabavnom dijelu programa tada su nastupili su Berde bend, Franjo Knežević i KUD "Gacka" Ličko Lešće. Voditelji su bili Anita Krpan i Marko Pavelić.

Zbog epidemije korone Lička večer nije održana 2020. Ove godine bilo je prisutno oko 300 uzvanika. Svakako su najbrojniji bili iz Broda i okoline: Ličani doseljeni iz Like, potomci doseljenih Ličana i prijatelji. Ispred Brodsko-posavske županije bio je Dožupan Marko Šimić. Ispred Grada Broda bile su Vesna Zlatarević, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Iris Janjić, stručna suradnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Bili su i gosti iz Ličkih udruga: Udruge Ličana "Vila Velebita" Zagreb, Udruge Ličana "Vila Velebita" Virovitica i Zavičajnog klub Ličana "Gacka" Bizovac. Članovi KUD-a Tomislav iz Sibinja bili su u ličkim nošnjama kao doprinos ličkom ugođaju. Voditeljica je bila kao i prijašnjih godina Anita Krpan. Prisutne je zabavljao TS Zora.

Večer je počela kao i uvijek s "Ličkom himnom", hrvatskom domoljubnom pjesmom Vila Velebita. Za predjelo bile su slavonske delicije i lički sir škripavac. Za večeru je bilo kao i uvijek, najpopularnije ličko jelo kupus i meso. Pilo se i Ličko pivo iz Pivovare Ličanka. Tijekom večeri pjevale su se slavonske i ličke pjesme, plesalo i igrala kola. Bila je i tombola s brojnim dobicima, a spomenimo samo slike brodskih slikara koji za svaku zabavu poklone svoje slike i još puno vrijednih dobitaka. Večer je protekla u druženju, razgovorima i prisječanju na prošla vremena. Za kraj ponovimo "Slavonijo u srcu te nosim, Liko moja s tobom se ponosim".

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija