Vijesti

Održana akcija „Jedna svijeća za svjetlo u obitelji“

Održana akcija „Jedna svijeća za svjetlo u obitelji“

 Tradicionalna akcija koja se već 17 godina održava u Slavonskom Brodu i okolici „Jedna svijeća za svjetlo u obitelji“ danas se održala u dvorištu Župe Gospe Brze Pomoći. Akcija se provodi na način da se od Pepelnice do Cvjetnice svijeće, koje su ukrasili volonteri i djelatnici Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, prodaju po župama. Prihodom od prodanih svijeća pomaže se radu Savjetovališta, tj. sufinanciraju se projekti kojima se osigurava direktna psihološka pomoć ljudima u potrebi.

Ova akcija prilika je i za senzibiliziranje javnosti o radu i djelovanju Savjetovališta te o razvijanju svijesti o kulturi traženja pomoći u bračnim i obiteljskim poteškoćama. Savjetodavnu i terapijsku pomoć pruža stručni tim visokoobrazovanih stručnjaka u Obiteljskom centru Đakovačko-osječke nadbiskupije te tako predstavlja jedinstveno mjesto brige za obitelj na području čitave Brodsko-posavske županije.

U ime Grada Slavonskog Broda, današnjoj akciji pridružila se Vesna Zlatarević, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Akcija je započela prigodnom molitvom i svečanim paljenjem svijeće u župnom dvorištu Gospe Brze Pomoći.

izvor: slavonski-brod.hr

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija