Vijesti

Održana 6. sjednica Županijske skupštine, najviše govora o ratu u Ukrajini

Održana 6. sjednica Županijske skupštine, najviše govora o ratu u Ukrajini

 Nakon usvajanja Zapisnika o radu prošle te Dnevnog reda današnje sjednice prešlo se na točku Aktualni sat pod kojom su vijećnici postavljali pitanja o radu i iz djelokruga Brodsko-posavske županije.

Vijećnike je tako zanimalo na koji način i kada će biti riješen problem kanalizacijske odvodnje u Općini Klakar, što će bit tema predavanja u školi "Sibinjskih žrtava", koji su benefiti doktorskih studija, što se čini po pitanju stipendiranja obrtničkih i strukovnih zanimanja, kako će biti reguliran rad ljekarni, pomoć ukrajinskim izbjeglicama, stanje tvrtki koje posluju s ruskim ulagačima u BPŽ u svjetlu najnovijih zbivanja, da li se planira izgradnja nove osnovne škole u Novoj Gradiški i drugo.

Pod točkom 2, Mandatna pitanja, nakon izvješća Mandatnog povjerenstva, svoj mandat, iz osobnih razloga, u mirovanje je stavio vijećnik Mario Pejić za čijeg je zamjenika člana imenovan Ilija Kutlić koji je danas položio vijećničku prisegu.

Osim aktualnih tema raspravljalo se danas i o županovom radu u drugoj polovici 2021. godine. Razdoblje od srpnja do prosinca obilježila je epidemija, ali se, kako je župan istaknuo, nisu zaustavila ulaganja u poljoprivredu i gopodarstvo. Sa 19 glasova za i 13 suzdržanih, Izvješće o radu župana je i usvojeno. 

Svoj mandat, iz osobnih razloga, u mirovanje je stavio vijećnik Mario Pejić za čijeg je zamjenika  imenovan Ilija Kutlić koji je danas položio vijećničku prisegu. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija