Održan tradicionalni Uskrsni sajam Radio Slavonije

Unatoč epidemiji, održan humanitarni Uskrsni sajam Radio Slavonije. Prikupljena sredstva namijenjena višečlanoj obitelji u potrebi

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.04.2021


 Prošla godina, zbog epidemije je prošla bez brojnih sadržaja koji su inače upotpunjavali predblagdansko vrijeme. Humanitarne akcije i sajmovi zbog epidemiološkim mjera nisu se mogli održati, no njihovi organizatori nisu odustali. Dokaz je i priča u nastavku zbog koje će jedna višečlana obitelj uskrsne blagdani provesti s osmijehom na licu.

Pisanice, kolači, uskrsni ukrasi i dekoracije... Građani već dobro znaju da u predblagdansko vrijeme, na jednom mjestu mogu kupiti sve što je potrebno za stvaranje uskrsnog ugođaja, ali u isto vrijeme i pomoći onima koji su u potrebi. Tradicionalni Uskrsni sajam u organizaciji Radio Slavonije, prošle je godine spriječila epidemija, ali  ove godine dobro poznati sudionici, ponovno su se okupili.  Uključili su se polaznici Dječjeg vrtića "Cekin" i članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama "Regoč". Isto vrijedi i za učenike Osnovne škole "Milan Amruš" koji na ovaj način, ističu iz škole, uče i o važnosti pomaganja drugima. U školi su zato izradili razne ukrase, ali svi spomenuti nisu bili jedini koji su na ovaj način odlučili pomoći.

Sva prikupljena sredstva, ističu organizatori s Radio Slavonije, kao i prijašnjih godina, pomoći će u ostvarivanju plemenitog cilja.  Prepoznali su to i brojni građani. Upravo činjenica da su ukrase izradili korisnici udruga, učenici i polaznici dječjih vrtića...privukla je najveći broj građana. 

Humanitarnu akciju podržao je zato i državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić.

Osim financijske pomoći, ističu organizatori, obitelj za koju je akcija organizirana dobit će i druge potrepštine, kolače, hranu...kako bi uskrsne blagdane proveli s osmijehom na licu. 

Zadnje vijesti

Nogometaši BONK-a iz Bebrine uoči nove sezone

Proslava sv. Ane umjesto u Tvrđavi ove godine u dvorištu "Male crkve"

U Brodu se ponovno tresla zemlja

FOTO GALERIJA

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Otvorena preuređena streljana