Održan radni sastanak i edukacija o pripremi razvojnih projekata

Nastavno na posjet predstavnika Županije Središnja Bosna, odnosno, Kantona Središnja Bosna Brodsko-posavskoj županiji, ravnateljica Centra za razvoj Brodsko-posavske županije održala je 18. i 19. ožujka 2022. radni sastanak i edukaciju za 40 predstavnika ministarstava, općina, gradova, javnih ustanova, komunalnih poduzeća te osnovnih i srednjih škola s područja Županije Središnja Bosna u Vitezu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.03.2022
Održan radni sastanak i edukacija o pripremi razvojnih projekata


 Tema sastanka bila je priprema razvojnih projekata i mogućnosti financiranja kroz prekogranične projekte s Republikom Hrvatskom, transnacionalne programe suradnje Europske unije za razdoblje 2021.-2027. i druge međunarodne organizacije koje djeluju u BiH. Glavna područja interesa odnosila su se na gospodarstvo, turizam (posebno razvoj zimskog turizma i valorizacija bogatog kulturnog nasljeđa), obrazovanje (unaprjeđenje strukovnih programa obrazovanja prema potrebama gospodarstva, cjeloživotno učenje, izgradnju, uređenje, opremanje, energetsku obnovu dječjih vrtića, osnovnih, srednjih škola i sl.), zdravstvo (izgradnju i opremanje domova zdravlja te uvođenje digitalnih usluga u zdravstvo) i socijalnu skrb najranjivijih skupina u društvu.

Edukacija se odnosila na uvjete i metodologiju pripreme projektnih prijedloga za otvoreni Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz „Programa poticanja prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine“ koji je otvoren do 7.4.2022.

Zadnje vijesti

Svako deseto dijete u dobi od 15 do 17 godina bilo je žrtva elektroničkog nasilja

Projekt Kuće Brlić dobitnik nagrade „Simply the best“ za inovativnu realizaciju nove turističke atrakcije

Pod utjecajem droge upravljao vozilom

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto