Vijesti

Održan izbor za Vijeće učenika Brodsko-posavske županije

Održan izbor za Vijeće učenika Brodsko-posavske županije

 Vijeće se sastoji od 21 člana – po jedan član iz svake županije i Grada Zagreba. Članove Vijeća se na razini županija bira na mandat od dvije kalendarske godine, a u slučaju završetka osnovnoškolskog, odnosno, srednjoškolskog obrazovanja- članu prestaje i njegova mandat u Vijeću.

Budući da je istekao mandat svim članovima dosadašnjeg saziva Vijeća, Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko-posavske županije nadležan za odgoj i obrazovanje pomogao je oko organizacije i provedbe izbora predstavnika članova koji će ispred Vijeća predstavljati Brodsko-posavsku županiju tijekom sljedeće dvije kalendarske godine.

Sjednici je nazočio župan Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijel Marušić, koji je pozdravio prisutne učenike te privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Anica Vukašinović sa suradnicama.

Za predsjednika Vijeća učenika BPŽ izabran je učenik Gimnazije „Matija Mesić“ Patrik Tokić, dok je za dopredsjednika izabran učenik Obrtničko-tehničke škole Mihael Kostadinović. Za zapisničara je izabrana učenica OŠ „Dragutin Tadijanović“ iz Slavonskog Broda Laura Kovačević.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija