Održan 6. Mazator trail, Brođanin Krešimir Šemuga najbrži na 15 km

Prema tradiciji Ultramaraton kluba Mazator u mjesecu rujnu organizira svoj Mazator trail.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 21.09.2022


 To je natjecanje koje se boduje u sklopu Slavonskobaranjske trail lige, dok je Mazator trail bio u 4 discipline. To znači da se natjecanje održalo na 4 različite dionice, dok se trčalo do Šume Striborove, Pljuskare i oko jezera Petnja.

Bez obzira na kišu te prohladno vrijeme to nije zaustavilo Ultramaraton klub Mazator kako bi održao svoj tradicionalni 6. Mazator trail. Na ovom natjecanju koje se održava i u sklopu Slavonskobaranjske trail lige nastupilo je 84 sudionika u muškoj i ženskoj konkurenciji. Svi oni došli su s područja sjevernog i istočnog dijela Hrvatske. Naravno da su najbrojniji bili Brođani, dok se trčalo na 15, 31, 64 i 100 km.

Odmah na početku nakon starta u šumi je trkače i trkačice napao roj stršljenova što je pomalo čudno zbog kišovitog i hladnog vremena. Stoga je morao intervenirati i HGSS koji je pojedine prevezao u bolnicu zbog nekoliko uboda koje su zadobili, međutim, svi su dobro i sve je na sreću oko toga prošlo u najboljem redu.

Na dionici 100 km nastupio je samo Velibor Pađen iz Bjelovara, dok su na Šuma Striborova trailu koji se trčao na 65 km bila 3 prijavljena. Nešto više i to 25 sudionika trčali su Pljuskara trail na 31 km, dok ih je naravno najviše bilo na 15 km na Petnja trailu. Tu je bilo 55 sudionika, dok je u muškoj konkurenciji pobijedio Brođanin Krešimir Šemuga s vremenom 1 sat, 25 minuta i 55 sekundi kojem je ovo prva važnija pobjeda u karijeri.

Odmah iza Krešimira Šemuge na 2. mjestu bio je njegov klupski kolega Dražen Popko koji je za njim zaostao malo manje od 5 minuta. Treći je bio još jedan član slavonskobrodskog Trkačkog kluba Kotlić dive Domagoj Zmaić.

U ženskoj konkurenciji vodeća u Slavonskobaranjskoj trail ligi je Požežanka Vesna Janković koja je pobijedila na 15 km ispred drugoplasirane Marije Knežević iz Belišća i treće Eve Arnold iz Virovitice.

Kod žena na 31 km prva je ciljem prošla Jasna Pavičić iz Belišća ispred Jasne Plemeniti iz Moslavine Kutina i Brođanke Kristine Princip iz Mazatora. Na istoj dionici kod muškaraca na 31 km 1. mjesto također je otišlo u Belišće Damiru Kliglu. Drugi je bio Požežanin Krešimir Valentić, a treći Dejan Perasić iz Našica. Na 64 km do naslova je došao Nandino Malešević iz Bosanskog Broda, dok je drugi u cilj ušao Dominik Sabljić. Sljedeća natjecanja koja imaju Mazatori su nastupi na zagrebačkim i ljubljanskim maratonima i polumaratonima.

 

Zadnje vijesti

Uspješan vikend za atletičare Marsonije

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto