Održan 11. Međunarodni turnir "Rukomet u srcu Slavonije"

Ženski rukometni klub Brod i Rukometna akademija Dejan Krtolica bili su domaćini i organizatori 11. Međunarodnog turnira koji je imao naziv: "Rukomet u srcu Slavonije".

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 14.09.2022
Održan 11. Međunarodni turnir "Rukomet u srcu Slavonije"


 Ovogodišnji turnir bio je najjači do sada budući su na njemu nastupile 62 ekipe iz 4 države, dok se igralo u 8 uzrasnih kategorija i to po 4 kod djevojaka i djevojčica i isto toliko kod dječaka.

Ponovno su ŽRK Brod i RA "Dejan Krtolica" organizirali odličan 11. Međunarodni turnir koji je imao naziv: "Rukomet u srcu Slavonije". Tako se u Slavonskom Brodu okupilo 500 sudionika koji su kroz 3 dana odigrali 150 utakmica. Igralo se u 8 kategorija, dok su na ovogodišnjem turniru nastupili klubovi iz 4 države, odnosno iz 32 grada. S obzirom na veliki broj utakmica igralo se na 6 terena, odnosno u 5 dvorana i mini rukomet na vanjskom travnatom igralištu ispred Sportske dvorane Brod. Osim u njoj i na Vijušu još se igralo u: Sibinju, Garčinu i Donjim Andrijevcima. Organizatori su prezadovoljni s turnirom koji je premašio sva njihova očekivanja.

Odličan rukomet gledatelji su vidjeli kod dječaka u 2005. godištu u kojem je u finalu Metković Mehanika s 24:14 nadigrala Ivan iz Starih Mikanovaca. Od početka su Metkovci poveli sa 7:1 te su svoju prednost mirno i sigurno čuvali do samog kraja za veliko slavlje i proslavu 1. mjesta.

U ovom najstarijem 2005. godištu za dječake Brod je igrao za 3. mjesto protiv Čelik juniora iz Zenice koji je došao do pobjede s 20:15. Mladi Brođani u skupini su bili bolji upravo od Čelik juniora i Novog Zagreba, dok su u polufinalu s 15:12 poraženi od kasnijeg prvaka Metković Mehanike.

U muškom dijelu turnira izdvojimo još da su mladi rukometaši Nove Gradiške u 2009. godištu u susretu za 3. mjesto poraženi od Ivanića s 19:5.  Kod djevojaka domaći su najviše nade polagali u igračice koje su rođene 2004. godine. One su dobro otvorile turnir s pobjedama nad Tešnjom i Halas Jožefom iz Ade pokraj Sente. 

Polufinale je za Brođanke u 2004. godištu bilo kobno budući su u njemu s 22:19 poražene od Krke iz Novog Mesta. Barem je utjeha da su djevojke trenera Celnera u neizvjesnom susretu za 3. mjesto s 21:20 bile bolje od Rugvice. Izdvojimo da je do 3. mjesta došla i Slavonka iz Nove Gradiške u 2008. godištu kod djevojčica, dok su tom cilju blizu bile i mlade Brođanke koje su 2010. godište i mlađe. Naime, igračice trenerice Dunje Hodak Knežević u utakmici za 3. mjesto su sa 14:12 poražene od Đakova. Odigrana je i revijalna utakmica u kojoj su se sastali treneri protiv svojih kolegica trenerica, dok je rezultat u tom susretu najmanje važan. Najvažnije je da veliki broj mladih rukometaša i rukometašica iz Slavonskog Broda u svoje gradove bez obzira na rezultate nose lijepe uspomene.   

Zadnje vijesti

Remi rukometašica Broda i Čakovca

Prometni policajci nastavljaju kontrolu prometa, najviše kazni za brzinu i alkohol...

Odjelu za patologiju i citologiju uređaj za izradu patohistoloških preparata

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"