Sport

Odbojkaši Marsonije predstavili novog trenera Miloša Živanovića

Odbojkaši Marsonije predstavili novog trenera Miloša Živanovića

 Iza odbojkaša Marsonije je 4. sezona igranja u Superligi koja je ujedno bila i najteža. Na kraju je ostvaren cilj, a to je ostanak u ligi koji je izboren tek u posljednjem kolu s 3:0 domaćom pobjedom nad Zadrom. Agilna uprava za novu sezonu postavila si je još veće ciljeve, dok je za početak u klub doveden trener profesionalac. S dolaskom novog trenera među odbojkaše Marsonije, klub je ovih dana posjetio i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Nakon što su u posljednjem kolu izborili ostanak u Superligi odbojkaši Marsonije u stanci između prvenstva napravili su određene promjene kako u stručnom, a tako i u igračkom dijelu. Naravno da se klub u novoj sezoni ne želi dovesti u situaciju da se do posljednjeg kola bori za goli život, stoga su u klubu napravljene određene promjene. Za početak je angažiran novi trener Miloš Živanović koji će u klubu biti profesionalac, dok je i sama momčad doživjela nekoliko promjena. Klub je ovih dana posjetio i predsjednik HOS-a Frane Žanić te se njegov dolazak poklopio s predstavljanjem novog trenera odbojkaša Marsonije. Bio je to konstruktivan radni sastanak na kojem se razgovaralo o raznim temama za boljitak muške i ženske odbojke u Slavonskom Brodu.

Prema tome Miloš Živanović vodit će odbojkaše Marsonije u njihovoj 5. uzastopnoj sezoni u Superligi. Rođen je 1985. godine u Požarevcu, dok trenutno živi u austrijskom Beču. Od 2010. pa do 2016. godine radio je u rodnoj Srbiji, da bi nakon toga otišao u: Rumunjsku, Bugarsku, Grčku, Švedsku i Austriju. Prema tome radi se o mladom treneru koji sa svojih 38. godina već ima dobrog međunarodnog iskustva. Osim rada sa seniorima Marsonije on će biti koordinator i mlađih selekcija u klubu.

S obzirom da Slavonija i Baranja ima 2 Superligaša, a kako je dobra međusobna suradnja između osječke Murse i Marsonije, to se nastavilo i ove godine. Novi igrači koji dolaze među Brođane dolaze upravo iz hrvatskog doprvaka Murse, a to su Luka Kraljević i Bruno Kovačević. Iz Nuštra stiže Dorian Šimunić, dok je povratnik u klub iz Odžaka Josip Ilić. Od igrača iz prošle sezone ostaju Osječani Mislav Karačić i Matko Grgić te domaći Josip Budim i Ivan Pejanović. Velika stvar je i ostanak sjajnog Belmina Begića, dok je upitan Stefan Lopatić zbog licence koju za njega traži njegov savez, a koja je za Marsoniju preskupa. Gledajući sastav odbojkaša Marsonije za novu sezonu on je jači nego prošlogodišnji te u klubu ne skrivaju potajnu želju plasmana među prvih 5 ekipa u 5. sezoni Superlige.

Na radnom sastanku osim raznih klupskih tema s predsjednikom HOS-a Franom Žanićem razgovaralo se i o mogućem dolasku jedne od hrvatskih muških ili ženskih reprezentacija u Slavonski Brod.

Sada kada je angažiran novi trener odbojkaša Marsonije Miloš Živanović te je složena nova momčad preostaje samo ući u dvoranu i ostvariti svoje ciljeve. S pripremama bi počeli 16. kolovoza, dok će u radu s mlađima kao i do sada biti Pavo Šimić kojem će pomagati Miloš Živanović. 

 
 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija