Vijesti

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Foto galerija

 Obilježavajući 5. kolovoza Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, prisjećamo se povijesnog datuma iz 1995. godine kada su u sklopu vojno-redarstvene akcije “Oluja” Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja Republike Hrvatske pod nadzorom pobunjenih Srba.

Prisjećajući se ovog datuma, s posebnim pijetetom u Slavonskome Brodu prisjetili su se i svih palih hrvatskih sinova koji su svoje živote položili na oltar Domovine. Tim povodom, kod Spomenika poginulih hrvatskih branitelja položeno je cvijeće i zapaljene svijeće, te je minutom šutnje uz dužno poštovanje odana počast za sve poginule i pale branitelje. Čitanjem imena svih branitelja čija se imena nalaze na Spomeniku, svi okupljeni prisjetili su se ratnih dana i svih onih koji su svojim djelima doprinijeli hrvatskoj slobodi i samostalnosti.

Vijence su položili roditelji, udovice i obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, udruge proistekle iz Domovinskoga rata, HVIDRA,  izaslanstvo Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskoga Broda, izaslanstvo PU Brodsko-posavske te predstavnici političkih stranaka.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija