Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Grad Slavonski Brod, nakon uspješne prijave na Javni poziv, potpisao je u svibnju ove godine ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje projekta uspostave geoinformacijskog sustava (GIS).

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.09.2022
Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava


 Fond za zaštitu i energetsku učinkovitost sufinancira 40 % ukupnih financijskih sredstava, a Grad Slavonski Brod, nakon postupka javne nabave, odabrao je najpovoljnijeg ponuditelja koji će uskoro započeti s izradom spomenutog sustava.

Cilj uspostave jedinstvenog te cjelovitog geoinformacijskog sustava je sistematizacija svih prostornih podataka na jednom mjestu čime bi se olakšao i ubrzao rad službenika u Gradskoj upravi. Osim navedenog, centralizacijom svih prostornih podataka ostvaruje se i jedan od osnovnih preduvjeta za potpunu digitalizaciju rada svih gradskih upravnih odjela.

Podsjećamo, osim prethodno navedenog, Grad Slavonski Brod uspješno je prijavio još jedan projekt na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u području poticanja razvoja pametnih i održivih rješenja u prometnom sustavu. Točnije, riječ je o projektu inteligentnog upravljanja javnim parkirnim površinama za koji je također dodijeljeno 40 % ukupnih financijskih sredstava, a zahvaljujući kojima će parkiralište u Ulici Josipa Jurja Strossmayera imati ulazne i izlazne rampe na kojima će se nalaziti aparati za automatsku naplatu parkinga. 

 

Zadnje vijesti

Uspješan vikend za atletičare Marsonije

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto