Sport

Očekivani poraz rukometašica Broda od Podravke II Lino

 Prije utakmice posljednjeg kola morale su odigrati sve odgođene utakmice pa su tako u 10 dana imale 4 susreta. U posljednjem kolu na domaćem terenu Brođanke su poražene od drugoplasirane Podravke Lino iz Koprivnice.

Protiv vrlo jake Podravke Lino iz Koprivnice rukometašice Broda odigrale su vrlo solidnu utakmicu nakon koje su poražene s 34:29. Gošće su imale nesreću da im se na zagrijavanju ozlijedila Tena Megerle, a vrlo brzo tijekom igre i Ema Balaško. Bez obzira na taj izostanak druga ekipa Podravke je vrlo kvalitetna te je zabilježila pobjedu. Za sastav iz Koprvnice u ovoj ligi nastupaju mlade igračice uglavnom one koje su 2004. godište i koje su nedavno postale kadetske prvakinje Hrvatske.

Od početka su gošće iz Koprivnice imale vodstvo, prvo s 3:0, pa 5:1, da bi u 10. minuti golom Antonele Kvolik rukometašice Broda došle na gol zaostatka za 7:6. Međutim, druga ekipa Podravke cijelo prvo poluvrijeme držala je prednost od 3 do 4 gola da bi se na odmor otišlo s 21:16. U nastavku su se Brođanke u 39. minuti golom Andreje Daidžić približile na 23:21 te su nakon toga imale nekoliko pokušaja kako bi se primaknule na gol zaostatka. Međutim, ili su pogodile okvir gola, ili su izgubile loptu ili im je udarac na gostujućem golu obranila Nika Galinec. Kada iz toliko prigoda one nisu uspjele, to je pošlo za rukom mladoj ekipi iz Koprivnice koja je golovima: Stručić, Škarić i Švenda nakon mini serije od 3:0 otišla na 26:21. Tih 5 razlike druga ekipa Podravke sačuvala je do kraja za konačnih 34:29. Prvo ime kod sastava Podravke Lino bila je Bruna Zrnić s 10 golova, dok je do nje Margarita Škarić postigla 6, a Ema Stručić 5 golova. Također odlična na golu bila je Nika Galinec.

U sastavu rukometašica Broda je Rea Kruljac postigla 7, Andrea Daidžić 6 i Lucija Čondić 5 golova, dok vrijedi izdvojiti odličnu na golu Josipu Poličić, ali je Podravka Lino u ovom susretu ipak bila prevelika prepreka.

Tako su rukometašice Broda ovu sezonu u prvenstvu Druge lige – sjever završile na solidnom 7. mjestu, dok je Podravka Lino na 2. poziciji s bodom iza novog prvaka Zeline. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija