Obilježava se Tjedan jednakosti u Slavonskom Brodu

Romska organizacija mladih Hrvatske u suradnji s Centrom za mirovne studije i Udrugom Arterarij ovoga tjedna od 26. travnja do 8. svibnja 2021. godine obilježavaju Tjedan jednakosti u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.04.2021


 U sklopu obilježavanja Tjedna jednakosti jučer je na glavnom gradskom Trgu izveden performans „Rušimo zid predrasuda i diskriminacije“ čiji je cilj osvijestiti građanke i građane o raznim predrasudama s kojima su Romkinje i Romi suočeni/e svakoga dana. Dodatno, kroz rušenje postavljenog zida želi se i simbolički pridonijeti urušavanju stereotipa u svakodnevici.

U sklopu obilježavanja Tjedna jednakosti u Slavonskom Brodu bit će upriličene i određene kulturno-umjetničke aktivnosti. Tako će danas, 26. travnja 2021. godine u 19 i 30 sati građani besplatno moći pogledati predstavu „POGLEDAJME“ Romana Nikolića u suradnji s glumcima Severinom Lajtman i Sinišom-Senadom Musićem koja istražuje i progovara o identitetu i društvenim odnosima. Također, Tjedan jednakosti bit će i upotpunjen audio-vizualnom izložbom „Jednog dana život će biti lijep“ Barbare Matejčić i Ane Opalić, koja se može pogledati do 8. svibnja 2021. godine u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod.

Tjedan jednakosti će se između travnja i srpnja održati u šest hrvatskih gradova – Zagrebu, Slavonskom Brodu, Rijeci, Kutini, Čakovcu, Belom Manastiru kako bi se upozorilo na posljedice diskriminacije i potaknulo na jednakost.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Izgredi na utakmici Dinamo-Crvena Zvezda

Poraz Marsonije od Vuteks Sloge u zadnjoj minuti utakmice

Omladinac iz Gornje Vrbe potvrdio naslov prvaka u MŽNL

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić