Nova požeško slavonska županica Antonija Jozić (HDZ) dobila povjerenje više od 58 posto birača

POŽEGA - Požeško slavonska županija dobila je prvu županicu: s 58 posto glasova birača u prvom krugu pobijedila je HDZ-ova Antonija Jozić. I sjedište županije, grad Požega, dobio je novog gradonačelnika; također HDZ-ov Željko Glavić dobio je povjerenje više od 50 posto birača. HDZ je relativni pobjednik i na razini županije, pet gradova i svih pet općina, a u jednoj će se borba za načelnika nastaviti u drugom krugu.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 17.05.2021


HDZ slavi i u Požeško slavonskoj županiji: dobili su županicu, pet  gradonačelnika (Požega, Kutjevo, Pakrac, Lipik i Pleternica) te četiri načelnika (Kaptol, Jakšić, Čaglin i Brestovac), dok za jednog načelnika (Velika) ide u drugi krug.  O izbornim rezultatima stranke izvijestio je njezin županijski predsjednik i novoizabrani gradonačelnik Požege na medijskoj konferenciji ŽO HDZ-a, te na povjerenju zahvalio svim biračima i članovima  svih odbora HDZ-a u županiji.

“Želim zahvaliti svim biračima koji su izašli na jučerašnje izbore i dali glas bilo kojoj političkoj opciji, no posebno zahvaljujem biračima koji svoje povjerenje poklonili Hrvatskoj demokratskoj zajednici. To povjerenje nećemo iznevjeriti i znat ćemo opravdati,” naglasio je Željko Glavić. 

Novoizabrana županica, dosadašnja pleternička gradonačelnica Antonija Jozić zahvalila je svima koji su izašli na izbore i glasali, posebno njih više od 58 posto koji su joj dali povjerenje za preuzimanje kormila Županije. 

 “Izbori su festival demokracije i voljom birača u Požeško-slavonskoj županiji izabran je kontinuitet, nastavak rada Hrvatske demokratske zajednice. Podsjetit ću da smo na imali 11 od 11 i vjerujem da će se u drugom krugu taj izborni uspjeh ponoviti. Čestitam svim kolegicama i kolegama, načelnicima i gradonačelnicima i gradonačelnicama na izvrsnim rezultatima. Nastavljamo dalje jednakom snagom, jednakim entuzijazmom i žarom raditi na razvoju naše županije. Ono što smo govorili u protekla dva tjedna naš je izborni program. Prošli smo kroz gradove i općine, dali smo konkretan i realno utemeljen izborni program i evo, vjerujem kako su birači to prepoznali i honorirali ovako velikim brojem glasova. Naravno, taj veliki broj glasova je velika je odgovornost, čast i obveza i meni i nama svima u našem radu. Ono što smo radili četiri protekle godine, nastavati ćemo raditi i dalje. Na raspolaganju su izvrsna i ogromna sredstva iz fondova Europske unije. Bitno je iskoristiti ta sredstva, bitno je da su građani odabrali nastavak kontinuiteta i EU fondova i razvoja gospodarstva te socijalnog segmenta naših programa,” naglasila je Jozić. 

Nova je županica najavila projekte ukupno vrijedne više od 2 milijarde kuna koji su prijavljeni na natječaje iz Programa oporavka i otpornosti, a bit će ih, kaže još za naredne četiri godine. Ravnomjeran razvoj svih dijelova županije njezin je imperativ. Jozić je svojoj  nasljednici u  Pleternici postavila ljestvicu visoko, a nova gradonačelnica Marija Šarić dobila je povjerenje više od 62 posto birača. “Vrlo je važno da se i u Pleternici nastavi kontinuitet. Gradonačelnica Marija Šarić je u posljednjih osam godina kao direktorica Poduzetničkog centra u Pleternici, sudjelovala u svim projektima koje smo radili i kojima smo gradili grad Pleternicu, ona će to uspješno nastaviti dalje, a birači su to prepoznali,” rekla je Jozić. 

Zadnje vijesti

Nogometaši BONK-a iz Bebrine uoči nove sezone

Proslava sv. Ane umjesto u Tvrđavi ove godine u dvorištu "Male crkve"

U Brodu se ponovno tresla zemlja

FOTO GALERIJA

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Otvorena preuređena streljana