Nova generacija ronioca iz Slavonskog Broda i okolice položili tečaj ronjenja

Posljednji svibanjski, još i produženi vikend, brojne je kontinentalce odveo na jadransku obalu, unatoč lošem vremenu. Bura i kiša nisu spriječile ni ronioce, a sezona ronjenja već traje neko vrijeme. Naša ekipa bila je na Kvarneru, točnije u ronilačkom centru u Selcu gdje je tečaj ronjenja uspješno položilo osam novih ronilaca iz Slavonskog Broda i okolice...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 31.05.2022


Nova generacija ronioca iz Slavonskog Broda i okolice, uspješno je položila ronilački rečaj za početnu kategoriju, koju redovito, svakog proljeća i jeseni, organizira brodski klub podvodnih aktivnosti Marsonia. Završnica tečaja održana je u ronilačkom centru u Selcu kod Crikvenice, najljepšim morem na svijetu, unatoč lošem vremenu, buri i jakim strujama, prvi put je uspješno proronilo sedam mladića i jedna djevojka.To su: Miško Karešin, Denis Rajković, Franjo Dikanović, Marin Bubanj, Ivan Baričić, Dario Ledić, Ivan Vuleta i kao najbolja "tečajka" generacije - Zrinka Kampić!  

 
Završnica je obuhvatila ukupno pet zarona, od kojih tri s obale u samom Selcu, te dva s broda, na dvije lokacije: 'Punta Šilo' (otok Krk) i 'Plić Tenki'. Praktičnoj završnici na moru, prethodio je i pismeni ispit teorijskog znanja, koji su tečajci uspješno položili u Slavonskom Brodu. Istodobno, Brođani Tomislav Didović i Anton Prekpalaj uspješno su položili tečaj za naprednu ronilačku kategoriju R2, čime su osposobljeni roniti do 40 metara u dubinu. Završnica njihovog tečaja (i pismeni i praktični ispit) održana je također u ronilačkom centru u Selcu, a ispit je vodio instruktor i predsjednik KPA Marsonia, Robert Kalanj. 
 
Brodski ronilački klub i nakon ovog tečaja širi svoje članstvo i horizonte ronjenja, broji više od 100 članova i po tome je jedan od najbrojnijih u Hrvatskoj. I, svakako među najaktivnijima, ne samo po učestalosti edukativnih, stažnih i rekreativnih ronjenja, nego i po ekološkim akcijama čiššćenja mora, rijeka i jezera te u službi pomaganja ljudima, na vodi i u vodi. Za subotu 12. lipnja najavljuju veliku ekološku akciju na rijeci Savi, na SRC Poloj u Slavonskom Brodu u kojoj će sudjelovati i ronioci iz drugih gradova Hrvatske, ali i susjedne BiH. 
 

  
Ivica Vlašić

Zadnje vijesti

Svako deseto dijete u dobi od 15 do 17 godina bilo je žrtva elektroničkog nasilja

Projekt Kuće Brlić dobitnik nagrade „Simply the best“ za inovativnu realizaciju nove turističke atrakcije

Pod utjecajem droge upravljao vozilom

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto